El debat nuclear.

Foto: http://www.elpais.com

Sempre esperem a reflexionar quan el problema el tenim a sobre, masses vegades la prevenció  no calcula riscos que encara no som capaços de controlar totalment.  Els sabem, els minimitzem però no els podem dominar. Un d’ells és el risc de radioactivitat de l’energia nuclear. Per algunes persones una gran descoberta, una energia neta, per què no produeix gasos efecte hivernacle i per tant no contribueix al canvi climàtic, però si que contribueix a la contaminació radioactiva de les aigües, terres, animals, vegetals  i persones.

Els efectes poderosos del terratrèmol i el tsunami han canviat i destruït les infraestructures  al nord-est del Japó, han causat dolor a la població per la mort de familiars i amics, però l’alarma nuclear posa la zona en perill radioactiu i per tant potser caldrà descontaminar-la per poder tornar a viure, o caldrà abandonar-la segons els nivells de radiació que s’hi detectin quan tota aquesta crisi hagi passat.

En quatre dies hem parlat, llegit, escoltat i vist imatges més que mai sobre energia nuclear. I ara cal debatre, alguns països han decidit prendre mesures Suïssa ha decidit parar la construcció de noves centrals i no allargar la vida a les existents, Alemanya deixa en suspens la llei d’allargar la vida de les nuclears durant tres mesos i revisar-les totes a consciencia, l’Índia també a decidit revisar-les i més que s’hi afegiran. Mentre la ministra Sra. Salgado diu que aquí no cal debat que tot esta bé.  No em quedo gaire tranquil·la a Catalunya tenim 3 de les 8 centrals nuclears al territori peninsular.

I em pregunto. Realment, li calen 55 centrals nuclears al Japó per produir el 30% del total de l’energia que necessita?. No hi ha altres formes menys perilloses o de reducció de consum per produir aquest 30% de forma segura.  Cal un risc tant gran i de llarga durada per les persones i el medi ambient?. Hem d’evolucionar a energies segures, renovables i netes. Si cal reduir els consums transitòriament per una millor manera d’afrontar els reptes de l’energia, cal que ens posem les piles ja, ara és el moment. Abans que els accidents posin més riscos de llarga durada, per les generacions futures.

NO A L’ENERGIA NUCLEAR.

Teresa

http://www.unjardipermenjarsel.blogspot.com

 

Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “El debat nuclear.
  1. MadeByMiki ha dit:

    Potser caldria canviar la manera de fer, no és gaire intel·ligent fer les coses sense sospesar les avantatges i els inconvenients i més endavant improvisar solucions als problemes creats.

    Així ens va amb les nuclears i amb els transgènics…

  2. Oriol López ha dit:

    Teresa, a l’article he detectat que els pronuclears i els falsos ecologistes com el Sr. James Lovelock ja ens han colat un gol quan ens han fet creure a tots que l’energia nuclear no contribueix al canvi climàtic (això sols és cert si no tenim en compte tot el cicle nuclear, des de l’extracció del mineral, i només comptem la producció d’energia elèctrica a la central). Podeu consultar els diversos estudis científics al respecte a: http://www.energiasostenible.org/sec.asp?id_link=124

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: