Viure bé estalviant energia.

Tothom podem viure bé i estalviar energia amb el que podem ajudar a la reducció d’emissions de CO2. Cada petit gest que fem té la seva contribució en la reducció de gasos hivernacle. El més habitual és el CO2. Aquí us deixo una calculadora per saber les vostres emissions de CO2.

Per poder viure bé, tots nosaltres necessitem de l’energia i principalment la consumim amb dues formes: tèrmica  i elèctrica. La tèrmica per escalfar-nos, cuinar i aigua calenta. L’elèctrica pels aparells i màquines domèstiques i la il·luminació.
Una forma fàcil d’estalviar és apagar les llums i tot els aparells que tinguin pilot de manteniment (stand by) que no usis freqüentment. Canviar les bombetes incandescents  (que només aprofiten el 5% per il·luminar i la resta 95% es perd en forma de calor), per bombetes de baix consum, fluorescents i bombetes de led, les més eficients en aquest moment i de llarga duració fins a 25 anys.
Una altra manera d’estalviar és l’aigua calenta quan ens dutxem, rentem els plats o fem neteja.  I en general tancar l’aixeta quan no estem utilitzant-la. Amb els electrodomèstics anar canviant-los per els més eficients classe A.
El més important és el transport. La gran majoria de vehicles són grans contaminants i productors de gasos efecte hivernacle. Per tant compartir vehicle o utilitzar transport públic fa que compartim les emissions de gasos contaminats i per tant reduïm les emissions.
Si aconseguim estalviar i reduir l’energia que mal usem i afegir millores tecnològiques que afavoreixin les energies renovables (eòlica, solar, geotèrmica , combinacions d’aquestes i altres), el pas de un model energètic basat en el petroli,  a un de més sostenible i basat en energies renovables pot ser possible.

Teresa

http://www.unjardipermenjarsel.blogspot.com

Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “Viure bé estalviant energia.
  1. Oriol López ha dit:

    Tots els petits gests compten i sumen.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: