42,50 € euros d’estalvi per Catalunya…

Jo no vull contribuir a aprofundir encara més la malmesa economia del meu país, Catalunya.

Sí que és cert que Catalunya té les arques buides, sí que és cert que el forat que s’ha trobat el nou govern és més gros del que s’esperava, sí que és cert que en gran part ha estat a causa de la mala gestió del tripartit, sí que és cert que hi ha una crisi a nivell mundial i que ens afecta a tots de manera igual…

I per tant, la Generalitat ha de mirar de trobar diners de sota les pedres, però aquest sistema d’emetre bons de deute públic, penso que és un sistema maquiavèlic, ja que en definitiva l’ùnic que fa és incrementar encara més, a llarg termini, el deute, ja que al curt termini d’un o dos anys, aquests diners que ara recapta s’hauran de tornar i amb uns interessos força elevats.

Per tant, el meu argument és que jo no vull deixar uns diners a la Generalitat per tal d’obligar-la a tornar-me’ls d’aquí un any afegint-hi un deute més de 42,50€, és a dir, el que he fet ha estat endeutar encara més les arques de la Generalitat, i per tant sento que no ajudo al meu país a sortir de la crisi i de la misèria, tot al contrari. I si considerem que els 1000 euros que he tingut retinguts durant un any només m’han servit per cobrar uns pocs diners (42,50 €) que me’ls puc gastar en qualsevol fotesa, amb prou feines m’arribaran per fer un bon dinar…, o per prendre unes copes amb uns amics, és la xocolata del lloro.

Voleu dir, doncs, que val la pena endeutar més i més les arques del govern del meu país, per poder anar a fer un bon dinar un cop a l’any?

“La nova emissió de bons per a particulars a un i dos anys de la Generalitat per finançar deute s’ha començat a comercialitzar amb l’objectiu d’aconseguir com a mínim 2.700 milions d’euros, que, segons algunes fonts, es podrien ampliar fins als 3.300 milions en funció de la demanda. Els bons a un any tindran una rendibilitat del 4,25% i els de dos anys, del 4,75%. Les comissions a bancs i caixes van del 0,75% al 3,5%, unes condicions més favorables que les de la primera emissió. El govern confia culminar amb èxit aquesta nova emissió en només una setmana i preveu convertir-la en una via de finançament habitual”.

Francament no hi veig el benefici per enlloc… Feu números, si us plau… 3.300 milions al 4,75% = 156,75 milions més d’interessos que haurà de pagar la Generalitat, quantitat més que respectable que passarà a engruixir el forat negre que ara mateix ja té…

Totalment incomprensible.

Si us plau, no en compreu d’aquests Bons,

estem arruinant el nostre país…!!!

Salvador Sorrosal


Home, 82 anys, feliçment jubilat, avi, i blocaire convençut...

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “42,50 € euros d’estalvi per Catalunya…
  1. Oriol López ha dit:

    Quan les entrades no quadren amb les sortides, estic d’acord que endeutar-se no és mai la solució, cal reduir les sortides i/o incrementar les entrades. I una de les sortides més sagnants que tenim són els 60.000.000 d’euros diaris d’espoli que se’n van a Espanya i no tornen, sense comptar els que marxen i teòricament tornen en conceptes de serveis i infraestructures i que, a la pràctica, o no es fan, o es fan amb criteris establerts des de l’Estat que no tenen res a veure amb les necessitats reals del país. Mentre no manem de la nostra butxaca no ens en sortirem. Estem subvencionant un Estat hostil mentre no tenim diners per a coses tan bàsiques com la Sanitat o l’Ensenyament; ja s’estan aplicant mesures dràstiques com el tancament de plantes d’hospitals perquè no hi ha diners. Per què els nostres polítics no aborden aquest problema i exigeixen el que és nostre, enlloc de mirar cap a un altre lloc i anar a pidolar molles? Per als que encara no l’heu vist, us recomano:
    http://www.zeniting.com/player.php?id=228&seg=ccn&lang=Cat

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: