Les institucions bancàries

"Thomas Jefferson", d'Aaron FulkersonCrec que les institucions bancàries són més perilloses per a les nostres llibertats que els aixecaments militars. Si el poble americà arribés mai a permetre als bancs privats el control dels temes monetaris, primer per la inflació, després per la deflació, els bancs i les corporacions que creixerien al voltant dels bancs privarien el poble de tots els seus béns. Fins que els seus fills despertessin i es trobessin sense llar en el continent que els seus pares van conquerir.

Thomas Jefferson

El text anterior és una traducció d’un fragment de les paraules pronunciades pel tercer president dels Estats Units d’Amèrica, Thomas Jefferson (1743-1826), durant un debat sobre la banca el 1809. Potser faríem bé de fer cas del seu advertiment. Pel que estem veient, no anava del tot desencaminat.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Les institucions bancàries
  1. MadeByMiki ha dit:

    Que puc dir, tan sols “Amén”.

  2. andreu ha dit:

    Ho hem vist en els ultims anys del segle past. Com hem deixat que es privatitzin els bancs i caixes. Com s’en anat fusionant i quedant se en mans de unes poques mans. COM S’han aprpiatbdels negocis mes segurs i basics. Com han aconseguit cobrar comissikns i serveis que Fan els sistemes informatics I COM HAN CRESCUT en el globo

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: