On és la Copa del Rei?

Des de fa dies una idea dóna voltes pel meu cap. El problema és que no puc trobar cap resposta a les preguntes que aquesta idea em planteja. M’explico: tots vam poder veure com Sergio Ramos va provocar la mort assistida de la Copa del Rei que el seu equip havia guanyat unes hores abans. Suposo que, com jo, moltes persones van gaudir d’aquell moment propi d’un capítol de Mr. Bean i van trobar en la rialla un consol a les seva decepció culer. Però, un cop oblidat aquell instant amb aires de revenja divina, una certa inquietud em visita al recordar-ho, perquè m’agradaria saber on són les restes d’aquella copa. Què s’ha fet d’aquell trofeu? Queda clar que el que van oferir a la verge de l’Almudena tres setmanes després (quina agenda més complicada deu tenir la verge) no és el que va patir l’assetjament del defensa intel·lectual del Real Madrid i el posterior esclafament. On és la versió 1.0 d’aquella copa?

Proposo a continuació diferents possibilitats, totes elles perfectament factibles.

Una primera aproximació a la poètica del club blanc ens pot dir que la tenen tancada dins d’una caixa de cartró, en el mateix magatzem on els Ultra Sur deixen les seves banderes amb el pollastre franquista. Potser han intentat enganxar els seus trossets amb una mica de cola instantània. La imatge que deu oferir és la d’una mena de Belén Esteban després d’operar-se novament de cirurgia estètica.

Una altra possibilitat, més sostenible i ecologista, és la d’haver-la fos per fabricar arracades o polseres. O, qui sap, potser els gossos de Florentino Pérez la porten ara com a collar antipuces.

També he pensat en que la copa que vam veure en l’oferiment a l’Almudena fos un trucatge digital fet per l’AS o per Intereconomía, ja que són els putos amos del Photoshop. Pitjor coses hem vist aquest any.

Las tres possibilitats que he plantejat són producte de la meva imaginació però estic plenament convençut que aviat començaran a sorgir llegendes urbanes sobre el destí de la copa maltractada. I si Mourinho la té al seu despatx per poder parlar amb ella? Els guionistes de Crackòvia podrien fer un gag on ell agafés la copa a la seva mà, com fa Hamlet amb el crani de Yorick, i li preguntés alguna cosa com: per què o per què no, aquest és el dilema. Si a l’esperit li és més noble sofrir els cops i els dards de l’ultrajant Messi, o armar-se contra un mar d’àrbitres i enllestir-los insultant.

Realment no sé on pot ser la copa. En un món tan supersticiós com és el del futbol no la poden tancar en una caixa de cartró. Els trofeus s’han de dignificar perquè costen molt guanyar-los. Bé, al Real Madrid, aquesta copa li ha costat 500 milions d’euros, un 2 a 6, un 5 a 0 i nou títols del seu màxim rival. No, definitivament, el cadàver d’aquesta copa no pot abraçar-se a l’eternitat en una caixa de cartró. Potser és al fons del mar. Potser Bob Esponja i Patricio s’han fet una casa amb ella. Per cert, saben la nova cançó? Vive en una piña debajo del mar: Bin Laaaaaden!

Àlex Ribes

http://alexribes.wordpress.com/


Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “On és la Copa del Rei?
  1. Oriol López ha dit:

    Jo també tinc certa curiositat al respecte. Crec que n’hauran fet un duplicat i hauran ‘eliminat’ l’original.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: