El negoci és el negoci…

Evangelos Michelakis.

Evangelos Michelakis.

Doncs ara resulta que científics de l’Universitat d’Alberta, al Canadà, afirmen que han trobat una substància que mostra una eficàcia total per eliminar les cèl·lules afectades per tumors. Fins aquí tot sembla fantàstic, però aquests científics tenen un problema, no hi ha manera de trobar a ningú disposat a posar els diners que calen per continuar les seves proves, ja que la substància activa que fan servir no requereix patent i és molt barata comparada amb els medicaments que ara es fan servir les grans farmacèutiques per combatre el càncer.

La substància activa en qüestió s”anomena dicloroacetat, i el Dr. i professor de la abans esmentada universitat, Evangelos Michelakis, ja ha fet les probes d”efectivitat en cel·lules humanes i ha pogut comprovar com elimina amb efectivitat les cel·lules malaltes als pulmons, cervell i altres parts, deixant tan sols les cel·lules sanes. També s’han fet proves amb rates i s’ha pogut comprovar també l’excel·lent resultat que han experimentat al ser alimentades amb una aigua que contenia dicloroacetat.

El Dr. Michelakis ja ha manifestat la seva enorme preocupació per la manca de fons per continuar les seves proves clíniques amb el dicloroacetat. I creu que com que això no representaria de cap manera beneficis per les empreses inversionistes privades, aquestes no tenen cap tipus d”interès en una substància que és la competència directa als cars medicaments que ara comercialitzen.

Fa molt de temps, ja us vaig posar a aquest blog uns fragments d’una memorable entrevista al Premi Nobel de medicina, en Richard j. Roberts on va deixar ben clar que els medicaments que curen malalties no son rendibles i per això no es comercialitzen. L’objectiu de les farmacèutiques és «cronificar» les malalties, això dóna molts més beneficis.

Per fer memòria us deixo uns fragments significatius de la seva entrevista a «La Vanguardia»:

Richard j. Roberts

Richard j. Roberts

 •  “La investigación en la salud humana no puede depender tan sólo de su rentabilidad económica. Lo que es bueno para losdividendos de las empresas no siempre es bueno para las personas”.

 •  “La industria farmacéutica quiere servir a los mercados de capital… y no es cualquier otra industria: estamos hablando de nuestra salud y nuestras vidas y las de nuestros hijos y millones de seres humanos”.

 •  “Si sólo piensas en los beneficios, dejas de preocuparte por servir a los seres humanos”.

 •  “He comprobado como en algunos casos los investigadores dependientes de fondos privados hubieran descubierto medicinas muy eficaces que hubieran acabado por completo con una enfermedad… pero las farmacéuticas a menudo no están tan interesadas en curarle a usted como en sacarle dinero, así que esa investigación, de repente, es desviada hacia el descubrimiento de medicinas que no curan del todo, sino que cronifican la enfermedad y le hacen experimentar una mejoría que desaparece cuando deja de tomar el medicamento”.

 •  “Se han dejado de investigar antibióticos porque son demasiado efectivos y curaban del todo. Como no se han desarrollado nuevos antibióticos, los microorganismos infecciosos se han vuelto resistentes y hoy la tuberculosis, que en mi niñez había sido derrotada, está resurgiendo y ha matado este año pasado a un millón de personas”.


  http://www.dca.med.ualberta.ca/Home/index.cfm

  http://ca.wikipedia.org/wiki/Richard_John_Roberts

Quant a

::.·No sé que no sé res·.::

Tagged with: , , , , , , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “El negoci és el negoci…
 1. Oriol López ha dit:

  La investigació en matèria de salut no pot estar només en mans de laboratoris privats; l’Estat, en interès del bé comú, ha de potenciar aquesta investigació. Deixar aquest tema només en mans privades que primen el benefici per sobre del bé comú, és sempre en detriment de la nostra salut.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: