Què fem amb les Centrals Nuclears?

"Indian Point Nuclear Power Plant", de Tony the MisfitUn assumpte tan important com aquest ens interessa estudiar-lo detingudament, no et sembla?

1.- L’eventualitat d’un accident, no és tan improbable.-
L’impacte de la producció d’Energia Nuclear en el medi ambient és considerable i no coneix fronteres, recordem Txernòbil i Fukujima.
L’article ‘Centrals Nuclears, algunes veritats incòmodes’ posa sobre la taula alguns dels riscos.

2.- Pel que fa als Residus Nuclears.-
‘Cada dia arreu del món, grans quantitats de residus d’alt nivell radioactiu generats per les centrals nuclears es dipositen en magatzems provisionals; dipòsits vulnerables a les catàstrofes naturals o als desastres provocats per l’home. En aquests moments s’està construint a Finlàndia el primer cementiri nuclear permanent, un sistema complex de túnels subterranis tallats en un subsòl de roca sòlida. Un cop els residus són emmagatzemats, les instal·lacions s’han de tancar i no es poden tornar a obrir mai més, o almenys fins que passin 100.000 anys, el temps durant el qual els residus continuen sent perillosos’.
Aquesta és la sinopsi del documental “Into Eternity” publicada al programa de mà de la Filmoteca de Catalunya.
La versió subtitulada en castellà del documental “Into Eternity” dirigit per Michael Madsen l’any 2009, a Dinamarca:

3.- Pel que fa a la fal·làcia sobre la reduïda producció de CO2 de l’energia nuclear.-
El documental “Climate of hope”, ens mostra tot el procés complet, especialment abans de l’arriba de l’urani a les Centrals Nuclears, queda clar que això de producció de CO2 = 0 és fals.
El documental ens ho deixa claríssim!
Climate of Hope” (doblat al castellà).

4.- L’aportació d’electricitat provinent de l’energia nuclear a l’estat espanyol respecte de la demanda total és molt baixa.-
La consulta feta el 31 de maig de 2011 a les 21.52h donà un 15%.
Les dades les pots consultar en temps real a: https://demanda.ree.es/demanda.html

5.- L’impacte de la radiactivitat en la salud és considerable.-
El professor Eduard Rodríguez Farré, investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC),  declara: La radiació nuclear és invisible i inodora, però devastadora.
Al programa Singulars de TV3, ens explica de manera clara i contundent que, quan es parla de radiació, no hi ha dosi segura i ens detalla quins són els efectes de la radiació sobre la salut.
El vídeo del programa: http://www.tv3.cat/videos/3515170/Eduard-Rodriguez-Farre-Radiacio-nuclear-invisible-i-inodora-pero-devastadora

Conclusió.-
Com podem observar, la quantitat de riscos a que ens exposem no ens compensa, ens interessa potenciar les altres energies i tancar definitivament les centrals nuclears. Catalunya és un país petit i no podem arriscar-nos a contaminar-ne radioactivament, ni un pam, no ens ho podem permetre!

Sophia Blasco Castell

Compartir és estimar, de Jose Mondo

Coach personal

Arxivat a Ciència i Tecnologia
6 comments on “Què fem amb les Centrals Nuclears?
  1. Sophia Blasco ha dit:

    Diumenge, 5 de juny, a les 12.00h hi ha convocada la Manifestació Tanquem les Nuclears!
    Demanem un calendari progressiu i urgent de tancament de les centrals nuclears, la no renovació del permís d’explotació d’Ascó i el rebuig al cementiri nuclear.
    El recorregut és des de la Delegació del Govern de l’Estat al Pla del Palau fins a la seu de FECSA-ENDESA, al Paral·lel de Barcelona.
    Més informació: http://www.tanquemlesnuclears.org/

  2. Jaume Mas ha dit:

    Bon recull d’informació sobre les nuclears. Apuntaré per veure us quants documentals que has recomanant. Sobre tot això us recomano el darrer Barómetre del CIS, on hi ha una sèrie de preguntes sobre l’ús de les centrals nuclears http://www.cis.es/cis/opencms/ES/NoticiasNovedades/Documentacion_2888.html. Una enquesta interessant per veure què pensa la gent sobre aquest tema.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: