Remeieres i remeiers

Diumenge 5 de juny, a Girona, en el marc de la setmana de l’ecologia es va celebrar la 1ª Trobada de remeiers i remeieres, on hi van participar una quarantena de experts en herbes, que van intercanviar coneixements i experiències.

Es va celebrar finalment al Palau de Fires, al primer pis, per la intermitent pluja que ens va acompanyar durant el dia.
Entre els participants el Jardí Botànic de Gombrèn.El Jardí Botànic de Gombrèn esta dedicat especialment a les plantes medicinals. També hi trobem plantes de jardí, per tant té la vertent de jardí botànic i de col·lecció de plantes medicinals. Es va inaugurar el 1996. El van crear la Conxita Cortina i la Lourdes Niubó.  Es troba situat al Pirineu i per tant esta obert de maig a octubre. Les millors dades per visitar-lo, és per La Nit de San Joan, que s’hi celebren diferents activitats relacionades amb la nit màgica i més curta del any. Si podeu, visiteu-lo aquest any per la revetlla. És petit però hi conserva 300 espècies de plantes entre perennes, arbustos, lianes i arbres. Totes estan marcades amb el nom botànic i indicant si són tòxiques o perilloses.
La primera trobada de remeiers i remeieres va ser molt concorreguda amb diferents activitats per grans i petits. Durant el curs de la trobada es va homenatjar a la remeiera de Llagostera, Conxita Pijoan I Casadevall, que a l’edat de noranta anys ha publicat el llibre del seus remeis. En l’homenatge la Rat Rebollo i la Carme Bosch van presentar el llibre ‘Conxita Pijoan i Casadevall, remeiera de Llagostera’.
Per més informació podeu consultar el bloc Remeiers i Remeieres
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Remeieres i remeiers
  1. Oriol López ha dit:

    Sí, va ser força interessant, el que passa és que nosaltres no ens n’havíem assabentat del canvi d’ubicació i vam anar a l’esplanada del camp d’Esports i ho vam trobar tot buit, sort que, quan ja marxàvem decebuts, vam veure uns cartells que no havíem vist a l’anada i que advertien del canvi d’ubicació i vam poder anar cap al Palau de Fires.

  2. Tomàs ha dit:

    Aquests coneixements ancestral de les plantes medicinals no s’haurien de perdre de cap manera. Formen part de la nostra història.

    A més, pràcticament en qualsevol territori hi ha plantes que guareixen i l’intercanvi de coneixements i d’experiències ha de ser molt interessant.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: