Gran ejecció de massa coronal

El dia 7 de juny, els camps magnètics sobre els grups de taques solars 1226 i 1927 es van tornar inestables i van esclatar. L’explosió resultant va produir una flamarada solar de classe M2, una tempesta de radiació de classe S1 i una pel•lícula increïble!

Gran part del plasma llançat per l’explosió simplement va caure de nou al Sol – de fet, això és el que fa que les imatges siguin realment dramàtiques -. En el vídeo es poden veure bombolles de gas calent més grans que la Terra que causen brillants esquitxades on colpegen la superfície solar!

Detall de l'ejecció de massa coronal

Alguns fragments de plasma, però, van aconseguir assolir la velocitat d’escapament i van fugir del Sol en forma d’una ejecció de massa coronal espectacular!.

En viatjar a més de 1100 km/s, aquesta ejecció de massa coronal colpejarà el camp magnètic de la Terra durant els dies 8 i 9 de juny, així que els observadors del cel en latituds altes han d’estar alerta per si poden observar aurores polars.

El Sol, per fi es desperta?

Font SpaceWeather

Rafael Balaguer.

Prehistoriador i astrònom amateur, especialment interessat i compromès amb la divulgació científica, em centro en la tasca de comunicació de l'Astronomia i de la Paleoantropologia impartint cursos i conferències, en les què destaquen els suports audiovisuals, així com realitzant observacions astronòmiques públiques, especialment amb Astrogirona, Associació Astronòmica de Girona, de la què en sóc president. Fruit de la meva vocació integradora de l'Astronomia amb altres ciències, actualment estic realitzant una investigació totalment pionera en el camp de l'Arqueoastronomia que estudia la relació entre la ubicació i l'orientació dels monuments megalítics amb el camp magnètic de la Terra.

Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Gran ejecció de massa coronal
  1. Sophia Blasco ha dit:

    Espectacular!
    Ho comparteixo ara mateix!

  2. Oriol López ha dit:

    Impressionant! Ho comparteixo al Twitter!

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: