The Happy Planet Index (L’Índex per un Planeta Feliç).

Us deixo informació sobre un nou index que permet relacionar els beneficis del medi ambient i del ús sostenible dels recursos naturals que ens permeten viure al planeta Terra.

 
La NEF (New Economics Foundation) ha creat el índex per un planeta feliç, aquest mesura l’ eficiència ecològica amb el benestar del ésser humà arreu del planeta.
És interessant perquè combina la mesura del impacte al medi ambient amb l’eficiència ecològica dels països on les persones viuen llargues i felices vides. Aquest índex sols mira la eficiència relativa de com els països converteixen els seus recursos naturals en llargues i felices vides per els seus ciutadans. I demostra que es poden tenir vides satisfactòries sense malmenar els recursos naturals i el medi ambient.
Si voleu fer el test,  entreu al següent enllaç: http://www.happyplanetindex.org. També hi trobareu molta informació sobre els resultats global de 143 paisos que representan  el 99% de la població del món  i podreu baixar-vos el estudi.
Tanmateix, el manifest global per un planeta més feliç, descriu els 10 punts que cal millorar per aconseguir que globalment el planeta pugui seguir endavant amb una població més feliç,  tenint en compte els recursos naturals i medi ambient del que depenem al igual que la resta de éssers vius del planeta.
Teresa
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “The Happy Planet Index (L’Índex per un Planeta Feliç).
  1. Oriol López ha dit:

    Som part del planeta, si el fem malbé, ens estem perjudicant nosaltres mateixos.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: