Quan el cor ens pesa

Imatge del judici d'Osiris, del blog Quadern d'en Cinto Amat

Imatge del judici d’Osiris, del blog Quadern d’en Cinto Amat

Segons es pot extreure del Llibre dels morts, els antics egipcis creien que l’ànima del mort passava per una mena de judici en el qual Osiris pesava en una balança el cor del difunt; si el cor pesava més que una ploma, l’ànima del mort era devorada; creien que les males accions en vida feien el cor pesat. Aquesta associació entre una mala acció i un pes al cor també és comuna entre nosaltres: moltes vegades fem servir expressions com “em pesa haver…” o “tinc un pes aquí”, assenyalant el cor, amb el significat que hom creu que no ha obrat bé en alguna circumstància.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: