Marxa nòrdica

L’altre dia vaig veure un article al diari Ara que deia que 15 minuts al dia d’exercici físic allarguen 3 anys la vida. I posats a fer exercici, que millor que fer una activitat agradable, fàcil, apte per a tothom i que a més, ens fa activar el 90% de la musculatura del cos?

Doncs si, aquesta activitat existeix i és diu Marxa Nòrdica.

L’any 1996 va ser l’any del naixement de la concepció moderna de la marxa nòrdica (bastons dissenyats especialment per això i una tècnica pròpia) gràcies a dos estudiants finlandesos que van centrar la seva tesis doctoral sobre caminar amb bastons.

La marxa nòrdic, o nordic walking (expressió amb que s’ha popularitzat internacionalment) consisteix bàsicament en caminar. Tant senzill com això, però amb l’afegit dels bastons i la tècnica correcte ens permet cremar un 25% més de calories, treballar el 90% de la musculatura, reforça la musculatura i regenerar la massa òssia. Apart d’altres múltiples avantatges que s’ha descobert en diferents estudis científics (millora del reg sanguini, millora en el sistema limfàtic, millor repartiment del pes corporal… )

La tècnica dividida en 4 grans premisses (caminar dret, estirar els braços, formar un triangle i adequar el pas) ens permet treballar tot l’organisme d’una manera fàcil i agradable sense tenir sensació de cansament, cosa que ens permet realitzar l’activitat acompanyats amb amics i poder mantenir una conversa amb ells. De fet, el moviment ajuda a les cèl•lules del cervell a connectar-se entre sí, el que representa la base de la creativitat, les noves idees i nous plans.

Per iniciar-se a la marxa nòrdica és recomanable assistir a algun dels molts cursos que s’ofereixen a diferents parts del territori. A la Cerdanya, Calafell, Barcelona, etc.

Des d’aquí us animo a que proveu la marxa nòrdica, però aneu alerta, que és una activitat que enganxa!

Sergi Garcia i Gisbert

Guia de Muntanya i instructor de Marxa Nordica

PD: Ens seguim a Twitter gagis86

Quant a

Guia de muntanya

Arxivat a Cultura i Societat
8 comments on “Marxa nòrdica
 1. mireia ha dit:

  Realment profitós i addictiu! s’ha de provar, nosaltres ho vam practicar a la Cerdanya, per setmana santa i sobretot amb un molt bon instructor ( Hotel Muntanya), realment profitós i és cert que treballes molt tot el cos! vam acabar cansats!!!, va ser una passejada agradable però alhora treballant. No hi ha millor plaer!

 2. Sophia Blasco ha dit:

  En prenc nota!

 3. Oriol López ha dit:

  Una molt bona proposta, que desconeixia. Com la Sophia, en prenc nota.

 4. Sergi Garcia i Gisbert ha dit:

  gràcies pels comentaris nois! si algun dia us voleu animar a provar-ho només ho heu de dir! ;)

 5. Carme Carrion ha dit:

  Doncs m’has llegit el pensament, el meu propòsit en tornar de vacances ha estat buscar algun lloc on poder aprendre com va això de la marxa nòrdica i poder practicar-la. Em podries recomanar alguna cosa propera a Barcelona ciutat.
  Moltes gràcies!

 6. Sergi Garcia i Gisbert ha dit:

  A Barcelona diria que l’hospital de sant Rafael fan nòrdic walking, però diria que és per pacients… Si voleu, com que jo haig de baixar alguns dies a Barcelona podríem quedar fer una iniciació. que us sembla?

 7. Fa anys a Alemanya vaig veure una botiga on venien els bastons per a la marxa, amb inclinació al canell i uns bons tacs de goma per a poder trepitjar tant asfalt com terra.
  Com sempre, els països nòrdics van molt més avançats que nosaltres pel que fa a la salut.
  Un molt bon post! Gràcies Sergi.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: