El segrest de la col per una carbassera.

Voltant per l’hort i observant la nova plantada de cols i bròquils he observat un segrest molt curiós. Una carbassera espontània que va néixer a un camí del hort de llavors perdudes l’ any passat. Esta fent de les seves, no vaig voler arrancar-la per allò deixem-la a veure que fa. Doncs bé com ja sabeu les carbasseres com altres enfiladisses i lianes te circells.

Els circells són modificacions de les fulles o tiges que ajuden aquestes plantes a enganyar-se o enfilar-se en altres vegetals per créixer. Com podeu veure a les fotos els circells que tenen la propietat de haptotropisme, s’han estes buscant on agafar-se, han trobat el planter de col i han començat a enrullar-se fins deixar el planter sense lloc per on créixer, per tant caldrà controlar el creixement de aquesta carbassera mitjançant la poda, abans que la col segrestada quedi sense forces.

Teresa
Arxivat a Ciència i Tecnologia
3 comments on “El segrest de la col per una carbassera.
 1. Oriol López ha dit:

  Molt didàctiques les imatges del vídeo, i molt ben trobat el títol de l’article.
  Et voldria fer una consulta:
  Tinc una carabassera al balcó que va sortir en un test que hi ha al terra en un extrem del balcó i que està creixent pel terra del balcó en direcció a l’altre extrem, però que, ara mateix no té on agafar-se, li hauria de posar algun tipus d’ajut com un fil o un pal on agafar-se?

  • jardinatural ha dit:

   Hola! Oriol. Si el balc no te baranes per agafar-se, posa un parell de cordills o altre suport que l’ajudi com una malla o una gelosia plstica o de fusta.

   Aix, la carabassera es podr agafar amb ms facilitat i no es trencar amb el seu propi pes.

   Salutacions,

   Teresa.

   • Oriol López ha dit:

    Com el tema de les baranes està complicat, miraré de posar-hi uns cordills, com em dius, per a que es pugui agafar. Gràcies, Teresa.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: