El Planeta en Moviment. (Moving Planet)

 

El moviment 350.org prepara per el 24 de setembre del 2011, una diada dedicada a la conscienciació per la reducció del consum de combustibles fòssils i d’aquesta manera aconseguir que els nivells de CO2 a l’atmosfera s’estabilitzin i redueixin a 350 ppm. Com en els darrers anys, es convoca a nivell internacional on cada grup pot organitzar i inscriure la seva activitat per fer ressò a la població que cal frenar el canvi climàtic.
 
Les propostes es centren en caminades populars, sortides en bicicleta, promoure el transport públic i vehicles més eficients que no utilitzin combustibles fòssils.
El següent enllaç: http://www.moving-planet.org/about  et conduirà a un Planeta en Moviment i no pots quedar-te quiet. Vinga anima`t i participa. Organitza una trobada per fer una caminada o recorregut amb els companys i companyes de feina,  d’escola, veïns i veïnes, i amics o amigues. Es ben fàcil.
També recordeu que del dia 22 al 29 de setembre es celebra la setmana de la mobilitat sostenible i segura. Moltes poblacions preparen diferents accions per sensibilitzar sobre la manera de moure’ns i com podem col.laborar per reduir les emissions de CO2 i gaudir d’un aire més net i menys sorolls deguts al transport rodat. Pensa com et mous.
Aquí tens 5 idees per reduir a 350 ppm de CO2 a l’atmosfera, pensa que és el límit segur recomanat
per científics reconeguts com James Hansen.   Actualment les mesures d’agost ens diuen que estem a 390 ppm, per tant és urgent una reducció per cap girar rapidament l’augment de CO2 que provoca l’escalfament global. Cal anar més enllà del carbò, petroli i derivats i utilitzar la diversitat de fonts d’ energia com són la solar, la eolica, la geotermica, la energia del mar i moltes altres que comencen a desenvolupar-se. Hem de mirar endavant.
Cinc Idees per Reduir a 350 ppm CO2
  • Ves en bici, a peu, en transport públic o vehicles electrics.
  •  Estalvia energia: quan hagis de canviar llums, electrodomèstics,  la caldera pensa en buscar maquines més eficients i de consum més baix. També, recorda d’apagar les llums i els pilots automàtics (stand by) dels aparells que no uses sovint. Rentar amb programes freds o de baix consum energètic (rentadora i renta-vaixelles).
  •  Compra productes locals o Km 0.
  •  Estudia en instal·lar energies renovables: plaques tèrmiques, energia solar o eòlica
  • Redueix els envasos d’un sol, reutilitza, retorna i reciclar adequadament.
Molts autors parlen de salvar la nostra civilització més que del planeta. Realment, el planeta buscarà el seu equilibri, en l’univers tan sols és un planeta que gira al voltant del sol i de ell depenem, fins de aquí a 4.500 milions d’anys que  el sol acabarà el seu combustible i es convertirà en una gegant vermella i desprès una nana blanca que acabarà per apagar-se. Però mentre això arriba, cal que salvem la civilització que gracies al desenvolupament industrial ha permés crear una societat moderna basada en energies no renovables que es van esgotant i escalfant el planeta, però podem mantenir la nostra civilització per que continuï evolucionant d’una manera sostenible per un món més democràtic i just per a  tothom. És per això que cal que els homos sapiens, pensem!!!  en canviar de combustibles cap a les energies renovables netes.
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “El Planeta en Moviment. (Moving Planet)
  1. Oriol López ha dit:

    Cert, no es tracta tant de salvar el planeta, com de salvar-nos tots plegats. Som-hi!

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: