Els mugrons de Iac

Llegeixo sorprès la següent notícia: la diseñadora de moda Rachel Freire de 32 años de edad, que tiene su taller de moda en Liverpool, ha sido llamada estos días “perturbada mental” por los activistas de los derechos de los animales después de que presentara sus extraños vestidos confeccionados con 3.000 pezones de yak. Rachel no es una desconocida en el mundo de la moda, ya ha trabajado para celebridades como Christina Aguilera y Courtney Love.

No cal dir que desconec quants mugrons té un iac. Bé, de fet he d’admetre que no tinc ni idea de què és un iac. L’únic Yak que em sona és el Yak-42, aquell avió d’origen soviètic que va tenir un accident amb militars espanyols a bord quan Federico Trillo era ministre de defensa. Després van fer tan malament les autòpsies que la identificació dels cossos semblava realitzada per Pepe Gotera y Otilio, chapuzas a domicilio.

Bé… tornem al tema. Quan un indocumentat com jo vol trobar informació, el més adient és anar a la Viquipèdia (tant de bo hagués existit quan estudiava BUP): el iac (Bos grunniens) és un gran boví originari del Tibet. Allí anomenen la femella nak i la seva llet, que al contrari que les ovelles produeix llet gairebé tot l’any,s’utilitza per fer iogurt i un formatge de gust molt fort.

La notícia ens diu que l’abric té 3000 mugrons de iac (advertència: no és el títol d’una pel·lícula del tipus Más adentro o La guarra de las galaxias). Si som generosos diguem que cada iac femella o nak té 10 mugrons. En conseqüència, per fer l’abric s’ha practicat la cirurgia a 300 iacs. Són molts, oi? A partir d’aquest fet es poden establir dues teories: la notícia és un fake (és a dir, més falsa que la biblioteca de Sergio Ramos) o la dissenyadora ha mentit i els mugrons els ha tret de la brossa d’una clínica de cirurgia estètica de Marbella.

En tot cas, s’obren noves possibilitats: abrics fets amb testicles de dissenyadors superguaisimoderns, bufandes confeccionades amb el botox sobrant de dissenyadores divinasdelamuerte i guants realitzats amb la pell de tots aquells malparits que maltracten els animals.

Vés per on llanço una idea. Tots els toreros que s’han quedat a l’atur a Catalunya podrien buscar feina al Tibet. Tan sols han de posar-se el “vestido de luces” (ni que fossin Gusiliz), moure un drap vermell, matar iacs i anomenar a això cultura identitària o, pitjor encara, festa nacional declarada d’interés cultural.        

Àlex Ribes

http://alexribes.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
9 comments on “Els mugrons de Iac
 1. Oriol López ha dit:

  Si el mercat reaccionés deixant de comprar qualsevol article que portés la signatura d’aquesta dissenyadora, s’acabaria aviat amb aquestes barbaritats… Parlant d’un tema relacionat, no comprenc com encara hi ha gent que pot lluir pel carrer determinats abrics de pells sense cap complex ni vergonya.

 2. Álex Ribes ha dit:

  És cert. Suposo que has sentit aquella famosa frase de “matar animals per vestir a bèsties”.

 3. yeagov ha dit:

  El món de la moda ha perdut el poc senderi que pogués tenir.
  Estem en el segle XXI i tenim teixits molt millors per protegir-nos del fred, no ens cal escorxar animals per exhibir l’estatus social, també crec que és obscè, independentment de la crisi, que hi hagi gent que es passegi amb abrics de pell de qualsevol pobre bestiola criada només per aquest propòsit
  La imatge de la model amb aquest modelet amb pits de iac fa angunia,
  Jo proposaria abrics fets amb neurones de dissenyador de moda.

 4. Mª Carme Argelich ha dit:

  Crec que és una llàstima… però desgraciadament coses així seguiran passant
  mentre hi hagi gent tant buida que compri excentricitats com aquesta.
  Mira que hi ha coses bones per fer al món! però es veu que algunes persones o bé no saben què fer amb els diners o és que ja se’n han gastat molts destrossant-se el cervell amb alguna droga.

 5. yeagov ha dit:

  Crec que aquesta dèria d’alguns de voler fer-se un nom mitjançant la provocació els fa arribar a extrems de patetisme.

 6. Tomàs ha dit:

  Mira, crec que quan no hi ha talent o manquen idees, hi ha gent d’aquesta que es diuen a si mateixos “creadors”, que perseguint ser diferents dels demés, per destacar, són capaços de tot i fins i tot de fer el ridícul.

  Esperem pel bé dels Iacs que la notícia sigui falsa.

 7. yeagov ha dit:

  Totalment d’acord, Tomàs, crec que molta gent sense talent es dedica a fer aquestes coses perquè així aconsegueixen una publicitat que no aconseguirien per la qualitat del seu treball.
  També desitjo que sigui falsa la notícia perquè si cada modelet d’aquesta dissenyadora requereix 300 iacs i hi hagués demanda veig que la població de iacs corre perill per una plaga de dissenyadors sense talent i de fashion victims incontrolades.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: