Indigneu-vos! d’Stéphane Hessel. Descarrega-te’l!

Indigneu-vos! d'Stéphane HesselUn al·legat contra la indiferència i a favor de la insurrecció pacífica!

Stéphane Hessel ens crida a indignar-nos davant de tot el que està passant hores d’ara arreu. Amb el llibre Indigneu-vos! posa de manifest la imperiosa necessitat de canvis de profunditat en la societat actual.

Alguns paràgrafs del llibre Indigneu-vos! per fer-ne un tastet:

‘Vivim en una interconnectivitat com mai abans havia estat. Però en aquest món, hi ha coses intolerables. Per veure-les, és bo i necessari mirar, buscar. ‘

‘La pitjor de les actituds és la indiferència, el dir “jo no puc fer res, jo m’espavilo”. En comportar-vos així, perdeu un dels components essencials que fan a l’ésser humà. Un dels seus components indispensables: la capacitat d’indignar-se i el compromís que neix d’ella.’

‘Cal entendre que la violència gira l’esquena a l’esperança. Cal preferir l’esperança, l’esperança de la no-violència. És el camí que hem d’aprendre a seguir. Tant per part dels opressors com per part dels oprimits, cal arribar a una negociació per acabar amb l’opressió;això ens permetrà acabar amb la violència terrorista. És per això que no s’ha de permetre que s’acumuli molt odi.’

‘El pensament productivista, sostingut per Occident, ha ficat al món en una crisi de la qual cal sortir trencant radicalment amb la fugida cap a endavant del “sempre més”, tant en el domini financer com en el domini de les ciències i de la tècnica. Ja és hora que la preocupació per l’ètica, la justícia i l’estabilitat duradora sigui el que prevalgui. Doncs ens amenacen els riscos més greus; riscos que poden posar fi a l’aventura humana sobre un planeta que pot tornar-se inhabitable.’

Stéphane Hessel

Indigneu-vos! Te’l pots descarregar des de:
http://www.bsolot.info/wp-content/uploads/2011/04/Hessel_Stephane-Indigneu_vos1.pdf

Si prefereixes, el pots comprar, Edicions 62 l’ha editat i el ven per 5 €:
http://www.grup62.cat/ca/llibre/indigneu-vos_13959.html

Stéphane Hessel at Europe Écologie's closing rally of the 2010 French regional elections campaign at the Cirque d'hiver, Paris.Stéphane Hessel, diplomàtic, ambaixador i antic membre de la resistència francesa. Va obtenir la nacionalitat francesa el 1937. Va ser un dels redactors de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948.
Stéphane Hessel continuà, amb més de 90 anys, amb el càrrec d’ambaixador de França, membre del comitè de patrocinadors de la Coordinació francesa per la Dècada de la cultura de la pau i de la no-violència.
El govern francès el dintingí amb el grau Gran Oficial de la Legió d’Honor i la Gran Creu de l’Orde Nacional del Mèrit.
Fou membre de la Comissió nacional consultiva dels drets humans i de l’Alt consell de la cooperació internacional.

Sophia Blasco Castell

Compartir és estimar, de Jose Mondo

Coach personal

Arxivat a Cultura i Societat
8 comments on “Indigneu-vos! d’Stéphane Hessel. Descarrega-te’l!
 1. Oriol López ha dit:

  Jo ja me l’he descarregat, li he estat fent un cop d’ull i penso que paga la pena de llegir-lo.

 2. Tomàs ha dit:

  Conec el llibre i crec que el que fas, ajudar a que d’altres el coneguin, ja forma part del que volem, que cada vegada hi hagi menys persones indiferents davant del que passa i de la vida en general.

 3. Josep Anton ha dit:

  Segur que la llicència original del llibre permet aquest tipus de difusió?
  En aquesta còpia PDF hi diu “copyleft” (que no és cap tipus concret de llicència) Però crec que el llibre en paper no te pas aquesta consideració.
  No estic d’acord en parlar a favor de un autor i la seva obra i, al mateix temps, contravenir els seus desitjos de cóm s’ha de distribuir. Cal ésser més rigurosos…
  Dit aixó, crec que val la pena llegir-lo, ja que conté unes reflexions molt interessants.

  • Oriol López ha dit:

   Aclarir que copyleft és tot el contrari de copyright, d’aquí la paraula, és a dir, permís per, entre d’altres coses, fer-lo córrer lliurement. Més informació sobre el copyleft a: http://ca.wikipedia.org/wiki/Copyleft

   • Josep Anton ha dit:

    Conec el concepte “copyleft”. Quan dic que no és una llicència concreta em refereixo a que explicita quin ús es pot fer de l’obra (per exemple: fer-ne obres derivades, utilització comercial… ). Aquests extrems es poden concretar amb llicències Creative Commons http://ca.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

    He comprovat, en la meva còpia en paper, que el llibre de Hessel NO PERMET LA REPRODUCCIÓ. Per tant, publicant-ho s’han violat els seus drets i desitjos.
    Mireu aquesta pàgina de copyright de “Indigneu-vos”. http://dl.dropbox.com/u/36210894/Copyright%20Indigneu-vos.pdf

    • Sophia Blasco ha dit:

     Edicions diferents tenen drets diferents, això és habitual. La teva edició és de l’editorial Destino, l’edició en pdf que hi ha enllaçada en aquest post és la de la Biblioteca Social d’Olot i els drets són els que hi figuren, “copyleft”.
     Per aclariments pots contactar amb la Biblioteca Social d’Olot a http://www.bsolot.info

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: