És Franco redactor de l’ABC?

Reprodueixo a continuació una notícia publicada avui a ara.cat: El diari Abc ha publicat aquest dijous un enquesta al seu perfil de Facebook en què pregunta als seus lectors: “Creus que aquest és el final definitiu d’ETA?”. Les opcions que oferia el rotatiu madrileny fins a les nou del vespre eren dues, tot i que pràcticament idèntiques”: “No, és una estratègia” i “Fins que no entreguin les armes, no”, com ho demostra aquesta captura de pantalla.

Pocs minuts abans de les 9 del vespre, quan l’enquesta portava 40 minuts publicada, els responsables de l’enquesta han decidit afegir l’opció del “sí, aquesta és la definitiva” davant l’allau de crítiques que els els internautes, els han dedicat a Twitter.

Visca el periodisme objectiu! Sí, senyor! Això em recorda als referèndums que feia Franco. L’any 1947, el dictador va voler oferir una imatge democràtica a la resta del món, per evitar la retirada creixent d’ambaixades estrangeres a Espanya. Va tenir la brillant idea de promoure un referèndum per votar la Ley de Sucesión. Però, a més a més, volia una participació massiva. Què va fer? Molt fàcil, va anunciar que s’exigirien i segellarien les cartilles de racionament per identificar els votants. Resultat? La participació va ser del 88,59%. Mètode mafiós? Una mica… potser. Per aquesta raó, em pregunto si Franco ha ressuscitat i és ara redactor de l’ABC. Me l’imagino preparant enquestes al Facebook, parlant amb la seva veu aflautada i dient: ¿por qué vamos a colocar una opción que diga que sí? ¿No ves que después estos masonescomunistasrojospiojosos son capaces de votar sí?

Ens hem d’anar preparant per futures enquestes de l’ABC:

¿Desea que España se convierta en una república?

Opción A: No, es mejor la monarquía.

Opción B: No, la república es peor.

¿La región de Cataluña debe independizarse de España?

Opción A: No, Cataluña es España.

Opción B: No, España es una y no cincuenta y una.

¿Crees que éste es el final de ETA?

Opción A: No, porque lo digo yo.

Opción B: No, porque siempre digo no.

Àlex Ribes 

http://alexribes.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
5 comments on “És Franco redactor de l’ABC?
 1. yeagov ha dit:

  Les enquestes dels diaris cavernaris em recorden als famosos referèndums de Franco, una presa de pèl majúscula. Crec que era un referèndum per a la reforma de les lleis del Movimiento però la gent en broma deia que les respostes eren:
  SI – para que se quede
  NO – para que no se vaya
  Uns altres deien que eren:
  Franco SI – Comunismo NO.
  Recomanaria visitar les enquestes de Libertad Digital, són per llogaria cadires.

 2. Oriol López ha dit:

  No n’esperava d’imparcialitat de l’ABC, però no creia que tinguessin tan poc nivell com per fer coses tan burdes com aquesta…

 3. Tomàs ha dit:

  En Franco ja ens ho va avisar quan va dir allò de “lo dejo totdo atado y bien atado”. Suposo que sabia el que deia.

 4. yeagov ha dit:

  I com deia la cançó de La Trinca “manen els seus hereus”, o així tornarà a ser d’aquí a un mes.
  Que déu beneeixi a l’ABC i … el mantingui molt lluny de nosaltres!.

 5. A l’estil de “cara guanyo jo, creu perds tu”

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: