Qui protegeix la indecència xenofòba?

No sé si algú en sap l’explicació; però jo no he entès mai per què els grans mitjans de comunicació van donar des de bon començament, i han continuat fins ara, un suport desmesurat a un individu tan mediocre i mesquí com és el dirigent de la Plataforma xenòfoba i ultradretana. Com a bon militant neonazi, a ell ja li va bé que aquests mitjans de comunicació el posin a les portades i en grans titulars, encara que sigui per simular que se l’està criticant. Perquè és evident que els responsables d’aquests mitjans saben perfectament que a aquesta mena d’individus ja els va bé aparèixer com a víctimes del sistema que ells volen combatre.

Tothom li donava un protagonisme molt superior, per suposat, al que es mereixia des del punt de vista ètic; però també molt superior al que li corresponia pel nivell de representació institucional obtingut. En les darreres eleccions, per exemple, se li donava molt més relleu i publicitat que a la CUP que tenia més regidors arreu del país; es feia trampa, doncs, als pincipis ètics i professionals per tal d’afavorir aquest grup violent i racista. L’única explicació era que aquesta mena d’individus i aquesta mena de propostes esdevenen un bon reclam publicitari per a les vendes i per a l’audiència; i per a l’audiència, tot.

Però heus ací que un escàndol familiar, de violència domèstica, ha afectat directament el dirigent vigatà de la Plataforma X Catalunya. Aquesta mena de casos provoquen un rebuig general de la societat. Però una vegada més, sospitosament, s’ha fet una excepció a favor de Josep Anglada. Si això hagués passat a qualsevol altre politic, hi hauria hagut un linxament general, sense contemplacions. Però, no. En aquest cas, la majoria dels mitjans de comunicació han encobert el delicte que hauria suposat un escàndol molt perjudicial per als xenòfobs; i en aquest cas no era ni tan sols per la indecent contrapartida d’obtenir benefici de vendes o d’audiència.

Josep Romeu
http://blocdejosepromeu.blogspot.com/

Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Qui protegeix la indecència xenofòba?
 1. yeagov ha dit:

  Aquests dies a Alemanya hi ha un escàndol per la impunitat amb la que durant deu anys ha actuat un grup terrorista neonazi que realitzava robatoris, cometia atemptats i va assassinar unes desena de persones. El grup es deia Clandestinidad Nacionalsocialista, format per dos homes i una dona. Els dos homes aparentment van suicidar-se i la dona va entregar-se a les autoritats policials.
  Us recomano veure el documental “EL EJÉRCITO SECRETO DE LA OTAN – OPERACIÓN GLADIO.(2009)” que explica l’actuació impune de grups terroristes neonazis a diversos països i la seva realció amb l’OTAN i els serveis d’intel·ligència.
  Podria l’Estat finançar grups d’ultradreta per tal de crear conflictes?. No seria cap novetat que ñ’Estat financés un partit polític amb el propòsit de crear problemes. A principis del segle XX el Partit Radical d’Alejandro Lerroux va ser finançat amb els fons de rèptils o fons reservats amb el clar propòsit de crear un conflicte social a Cataluna. Lerroux en els seus discursos atacava el catalanisme polític i també era un gran atiador de l’anticlericalisme. Malgrat ser enxampat ficant les mans a la caixa de l’Ajuntament de Barcelona motiu pel qual va haver de tocar el dos, posteriorment va tornar a la política ocupant el càrrer de president del govern durant la II República i ja sabem quin paper va tenir en aquell període. Malgrat ser l’instigador de la crema de convents durant la Setmana Tràgica mai se li van exigir responsabilitats. Malgrat haver estat president de govern durant la República va poder morir a Madrid sense que el règim li fes res, i malgrat que va ser un dels atiadors de l’anticlericalisme i demanava la violació de les monges – “elevad a las monjas a la categoría de madres”- el van enterrar a Madrid vestit de frare.
  Per si algú no ho ha entés, volia dir que de vegades la impunitat de la que gaudeixen certs grups polítics és perquè actuen al servei del propi Estat. Estic dient que Anglada, exmembre de Fuerza Nueva i ara líder de PxC és en realitat un “empleat” de l’Estat?. Més o menys.

 2. Oriol López ha dit:

  Alguna cosa hi deu haver, si no no s’entén com aquests grups xenòfobs i violents campen a les seves amples amb total impunitat.

 3. yeagov ha dit:

  S’ha de dir que aquests grups van més enllà del que els partits tradicionals gossen anar, especialment alguns. Alguns grups mediàtics els apadrinen, només cal veure que Anglada apareix molt sovint en aquest canal de la TDT que es diu Canal Català.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: