Avui és Sant Albert Magne, Festa Major de científics i científiques!

Avui és la Festa Major de les Facultats de Ciències d’arreu del món, perquè celembrem la diada del nostre Sant Patró!

Sant Albert el Gran (o Sant Albert Magne) va néixer a principis del s.XIII a Baviera i va morir el 15 de novembre de 1280, a la seva cel·la del convent de la Santa Creu de Colònia. Per aquest motiu, avui, dia central del mes de novembre, celebrem la diada de Sant Albert. El personatge fou bisbe, dominic i una autoritat en física, matemàtiques, biologia, geologia, astronomia, filosofia i alquímia, entre altres disciplines. Fou canonitzat el 1931 per Pius XI, qui el va proclamar Doctor oficial de l’Església. Va ser a 1941 quan Pius XII el va proclamar patró dels estudiants i estudiosos de les ciències naturals. Fins i tot se l’anomenà, i així el trobem repetidament citat, Doctor Universalis, per la vastitud dels seus interessos i del seu saber.

Us animo a celebrar aquesta Festa Major de les Ciències tot gaudint de l’espectacle d’un nit estrellada, observant la natura viva que ens envolta, fent algun experiment de física casolana, jugant amb els nombres, maravellant-vos amb el batec de la terra que aflora a El Hierro, descobrint la bona química dels fàrmacs…

També us animo a gaudir de la XVI Setmana de la Ciència, que, enguany, al nostre país tindrà lloc del 18 al 24 de novembre. La setmana starà farcida d’activitats de divulgació científica, enguany amb especial atenció a la química, amb motiu de la celebració de l’AIQ2011. Segur que ben a prop de casa us n’ofereixen alguna.

Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “Avui és Sant Albert Magne, Festa Major de científics i científiques!
  1. Oriol López ha dit:

    He estat fent un cop d’ull per l’agenda d’activitats de la Setmana de la Ciència i he vist que hi ha una opció que permet mostrar només les activitats gratuïtes i que n’hi ha un munt. Activitats a prova de crisi!

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: