5 Passes que pots fer per reduir la petjada ecològica

 

Per reduir la teva petjada ecològica pots fer:

1. Reduir les deixalles, descarta productes amb més d’un embolcall, comprar a granel fruita, verdures i altres. Recicla els envasos, piles, bateries, bombetes, electrodomèstics i altres. Reutilitza i repara tot allò que encara que serveix però que tu ja no fa servir.

2. Estalvia energia i pensa en energies renovables per a tu o la comunitat, instal·lacions solars fotovoltaica o solar tèrmica. En empreses que venen energia de fonts renovables als seus usuaris.

3. Estalvia aigua, encara que hi ha moments que sembla que ens sobra, l’aigua sempre fa falta i cal ser molt mirats amb el seu ús. Poseu ruixadors que redueixen el cabdal de aigua. Tanca l’aixeta quan ensabonis. També ajudaràs a reduir despeses de depuració.

4. Fes un jardí o hort per plantar les hortalisses que t’agradin i les flors i plantes que permetin la biodiversitat. Fes compost per obtenir matèria orgànica de les teves deixalles orgàniques, especialment de la cuina.

5. Redueix el consum de carn i peix a la teva dieta i substitueix-los per verdures, llegums i cereals.

Teresa
Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “5 Passes que pots fer per reduir la petjada ecològica
  1. Oriol López ha dit:

    5 bons consells.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: