Vehicles sostenibles

The Copenhagen Wheel és el nom de la bicicleta que investigadors del Senseable City Lab del Institut Tecnològic de Massachussets han dissenyat. Es tracta d’un invent basat en les energies netes, i entre les particularitats que presenta destaca la capacitat de moure’s emprant l’energia cinètica sobrant de la pròpia roda, així quan es frena , l’energia cinètica és recuperada pel motor elèctric que l’emmagatzema en bateries dintre de la pròpia roda. És a dir, quan el ciclista frena, l’energia és emmagatzemada i pot ser utilitzada posteriorment, per exemple, quan pugem una costera. Porta un motor de 250 watts que converteix la fricció generada en electricitat, generant l’energia que serà emmagatzemada en la bateria.

A més està equipada amb un suport per a iPhone i una connexió Bluetooth, i mitjançant una sèrie de sensors es pot canviar la marxa i controlar la velocitat, la direcció, la distancia recorreguda, dades sobre la contaminació atmosfèrica, la proximitat d’amics i amigues que estiguen prop i empren el mateix sistema, i fins i tot porta, un sistema de bloqueig intel·ligent del manillar per evitar que ens la furten, i si ho fan t’envia un SMS per a que puges agafar al lladre amb les mans en la massa.

Professor de Biologia

Tagged with:
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “Vehicles sostenibles
  1. Oriol López ha dit:

    Caram, si tornés a anar en bicicleta (ara faig servir el transport públic), aquesta seria la bicicleta que voldria!

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: