Carta a los señores ABC

Carta los señores ABC:

Efectivamente, tenéis un problema. Porque si rompéis la Ñ, como habéis hecho con vuestra portada, ya no podréis volver a decir: que se sienten, coño. A vuestro futuro Tejero le quedará un inteligible que se sienten, cono. Entonces ya no parecerá uno de esos fachas a los que tanto alabáis, sino el hermano gangoso de Rajoy, que tampoco es que destaque por su dicción.

En cambio, los catalanes ya rompimos la C hace tiempo. Debe ser porque estamos acostumbrados a que, desde el poder central, nos rompan las ganas de vivir en convivencia. Con nuestra Ç podemos escribir palabras como Esperança que, para nosotros es una fuerza vital, mientras que para vosotros Esperanza es una maruja con ganas de presidir el país.

Señores ABC: analicen para qué sirve la Ñ. Engaño, artimaña, empuñar, encoñarse, castañazo, carroñero, rapiñar… Sí, ya sé… también para escribir cariño se usa la Ñ. Sin embargo, ustedes, señores ABC, no lo demuestran mucho. Porque no nos quieren ni dentro, ni fuera. Quizá nos querrían señalados, encañonados o en un despeñadero para que no empañáramos su idea de España. Aquí creemos en los abraços y a pesar de que nuestra relación de vecindad sea agredolça resulta alliçonador vuestro desempeño en semejante enfurruñamiento tan ñoño como extraño.

En fin, romped la Ñ de una vez porque sois un auténtico conazo.

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
9 comments on “Carta a los señores ABC
 1. Josep Murlà ha dit:

  Molt bona Àlex!!!!!!!!!! Gràcies per la teva claredat d’idees.

 2. Oriol López ha dit:

  Excel·lent, Àlex. L’ABC no es mereix tant d’enginy esmerçat, amb ç!

 3. El Cau del Llop ha dit:

  Molt bo el teu refinament, llàstima que no arribi al destinatari, però aquesta portada portarà cua, i si no al temps.

 4. Maria Boix ha dit:

  Clar i català, Àlex, molt ben dit! No crec que ho llegeixin, però, si ho fessin, no crec que t’entenguessin, a tant no arriben. El teu enginy és superior a les seves pobres mentalitats, el seu cervell i mentalitat no evoluciona, retrocedeix.

 5. Tià ha dit:

  No sé si val gaire la pena perdre el temps amb aquesta mena de gent i de ideologies.Només saben fer : pidolar (viure de la caritat d’arreu), fomentar l’ odi, corrupció, i sobretot, les armes al cervell (el punyal per l’esquena).Arreu on van deixen rastre.

 6. yeagov ha dit:

  Molt bon article, com sempre. El problema que veig no és si el llegirà algú de la reacció de l’ABC sinó si entendran el que has volgut dir, tinc la sensació que els “abecedaris” tenen alguna cosa que els impedeix entendre tot el que no sigui el llenguatge de cantina casernària del segle XIX que sol caracteritzar aquest diari.

 7. L’he trobat senzillament genial… Et felicito

 8. Àlex ha dit:

  Moltes gracies a tots

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: