Identificacions preventives.

Per a mi, la veritable notícia del 1 de maig no han estat les manifestacions ciutadanes, ni la institucionalitzada manifestació dels sindicats majoritaris ni tan sols l’alternativa dels anti-capitalistes. Sovint les notícies les trobem en el que en principi tan sols son petits detalls, i crec que aquesta vegada això ha tornat a passar.

Crec que a aquesta diada s’ha produït una novetat molt important, es tracta de la “identificació preventiva” dels manifestants, un nou pas cap a la confirmació del feixisme de facto en el que estem immersos. Evidentment aquesta identificació tan sols va ser practicada a la manifestació dels anti-capitalistes, allà és on veritablement hi ha el sector més crític amb el sistema “que entre tots ens hem donat”.

Així doncs avui al clàssic estil de les dictadures més “bananeres”, ja hi ha unes llistes amb la gent que no és afecte al règim. De passada se li va posant la por al cos a la gent per fer una de les coses més bàsiques en un estat de dret: manifestar-se. Ben aviat tan sols els hi caldrà creuar les dades i seguir la seva lògica per anar a parar a la següent fase, les “detencions preventives”. Naturalment tot això es farà en nom de la democràcia i en contra dels esvalotadors i radicals, ja se’n cuidaran prou de fer una bona campanya periodística al respecte.

I per acabar de lligar-ho tot ben lligat, el conseller Puig ha assegurat que volen “desemmascarar la connivència intel·lectual” que justifica aquest fenomen de la violència al carrer, i que convocarà el Consell de Seguretat de Catalunya i a la Junta Local de Seguretat de Barcelona. Ho sigui que ben aviat anirem un pas més enllà, i tal i com va preveure George Orwell arribarem a perseguir el “crim mental”.

No se’m acudeix un exemple millor de violència, feixisme i abús de poder. Ara que no tinc cap mena de dubte que amb el camí que portem ben aviat això tan sols serà una anècdota, i que això tan sols és un pas més cap el camí que ens han marcat.

Quant a

::.·No sé que no sé res·.::

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Identificacions preventives.
  1. […] "CRITEO-300×250", 300, 250); 1 meneos El Conseller Puig y las "identificaciones preventivas" (Cat). desdelamediterrania.cat/2012/05/02/identificacions-preven…  por carey hace 5 […]

  2. Oriol López ha dit:

    No sols s’estan carregant la sanitat i l’ensenyament públic, sinó que també s’estan carregant l’engruna de democràcia que s’havia aconseguit… No anem bé.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: