De lladres, mentiders i recaptadors d’impostos.

Jap, El Punt Avui (25.11.2011).

Jap, El Punt Avui (25.11.2011).

Hi ha poca gent que generi més menyspreu que els recaptadors d’impostos, precisament no és una figura que caigui simpàtica. Tots recordem històries clàssiques on aquests maleïts personatges saquegen als pobres per enriquir als seus amos sense cap mena de mesura. Ja se sap, els recaptadors d’impostos fan el que han de fer, sense parar-se a raonar amb ningú, ells seguien i aplicaven les normes, que per això hi eren.

Clar que aquestes coses passaven abans, ara res és com era, som al segle XXI, hem evolucionat i tot ha canviat molt. Ara, pràcticament no paguem impostos, actualment gaudim pagant el “cèntim sanitari” (que resulta que és molt més d’un cèntim…) al posar combustible als nostres vehicles, també tenim el “tiquet moderador” i paguem un euro més per cada producte farmacèutic, a això li sumarem ara mateix el “tiquet moderador” espanyol (perquè després ens diguin que no en som de moderats…), també es racionalitzarà (es veu que fins ara era irracional…) l’IVA i això com sempre vol dir que pagarem molt més per gairebé tot.

Però potser lo millor de tot és que la totalment despreciable feina de recaptadors d’impostos ha estat totalment remodelada i perfeccionada, ara la fan els farmacèutics, els comerciants, els treballadors dels peatges, les benzineres, el frankfurt de la cantonada… tota aquesta gent i molta més és la que de manera desinteressada i obligada és la que fa de recaptadors d’impostos pels nostres amos. Tot molt ben estudiat, així l’odi del ciutadà no es concentra en qui hauria de fer-ho, i seguim fent allò que portem tan de temps fent, barallant-nos entre nosaltres sense veure-hi més enllà. No hi ha dubte que en Robin Hood ho tenia molt més fàcil, avui s’hauria tornat boig i de passada l’haurien acusat de terrorista anti-sistema, però allò era un conte i el que passa avui n’és un altre…

Quant a

::.·No sé que no sé res·.::

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “De lladres, mentiders i recaptadors d’impostos.
  1. Oriol López ha dit:

    Sí, amb l’IVA i altres invents, els recaptadors d’impostos acabarem sent tots!

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: