¿Qué hay de lo mío?

En un post anterior ja vaig dir que estava llegint un petit llibre que et recomano si vols experimentar una barreja d’indignació i d’hilaritat. Es tracta d’un treball dirigit pel Rafael Aníbal i escrit per diversos periodistes que es titula “Aquellos maravillosos años”. En ell es fa una anàlisi del mapa de la corrupció a Espanya. Explica casos surrealistes, còmics, d’una clara vergonya aliena i que, si el senyor Moody’s el llegís, demà la prima de risc arribaria als 10000 punts.

A tall d’exemple està el cas del militant del PP Baltar Pumar. Aquest individu ha deixat en herència un deute a la Diputació d’Ourense de prop de 60 milions d’euros. La causa principal? Una plantilla sobredimensionada. El que t’explicaré no és cap acudit: pel que sembla la sala d’exposicions Edificio Simeón és un immoble de només dues portes. Saps quants porters tenia l’any 2009 (any electoral a Galícia)? Resposta: 33 porters (11 fixos i 22 eventuals). Per a dues portes!

També parla al llibre d’una altra dada que demostra com se les gasta la vella guàrdia del franquisme, pares i avis dels que suposadament ens trauran de la crisi. La periodista Cristina Huete, de El País, va xifrar al 2011 en 400 persones (entre regidors del PP i familiars directes) els empleats a càrrec de la Diputació. És més, aquest organisme públic pagava el sou ni més ni menys que a 950 treballadors, molts dels quals eren militants del PP.

I una altra anècdota. La filla del cap dels serveis jurídics de la Diputació, José Eugenio Galindo, es va presentar a una oposició amb el seu pare com a membre del tribunal.

Doncs, sí. Aquests són els que donen lliçons morals a tort i a dret. Els salvapàtries addictes al ¿qué hay de lo mío?

Àlex

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “¿Qué hay de lo mío?
  1. Oriol López ha dit:

    Indignant…

  2. ramonpoch ha dit:

    Em recorda una informació que vaig llegir fa uns mesos sobre Grecia. Uns parterres enjardinats devant d’un hospital d’Atenes disposaven de 47 jardiners. Ignoro si era cert. Però podria ser.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: