Com prevenir les faringitis estiuenques

Els ventiladors ens refresquen a l'estiuEl doctor Tomàs López Fuster ens explica que les mucoses del sistema respiratori estan preparades per adaptar-se a canvis de temperatura graduals i progressius, els canvis sobtats les irriten i les assequen.
Ens comenta que abans de l’aparició de l’aire condicionat, era excepcional trobar faringitis a l’estiu, ara, se’n presenten 10 vegades més a l’estiu que a l’hivern; passem d’ambients que ronden els 30ºC a ambients que voregen els 20ºC en qüestió de segons (en entrar al metro, a l’autobús, a un centre comercial, …) i això ens acaba passant factura.

El Dr. López Fuster, per prevenir les faringitis estiuenques, ens proposa:

 • Un fulard a mà ens pot ajudar a adaptar-nos als canvis sobtats de temperatura.
 • Les partícules que posen en moviment els sistemes d’aire condicionat, de vegades, provoquen al·lèrgies. Si esternudem molt, se’ns tapa i ens pica el nas, tenim picor i irritació als ulls, és possible que estiguéssim presentant una al·lèrgia. Per distingir entre refredat i al·lèrgia , ens diu que, l’al·lèrgia dóna picor i el refredat no.
 • Com que els aparells d’aire condicionat redueixen la humitat ambiental, assequen les mucoses de la gola i del nas i ens provoquen una irritació que agreuja la situació. Veure un glopet d’aigua sovint ens pot ajudar a humitejar les mucoses.

Evitar els canvis sobtats de temperatura és una bona mesura preventiva per estalviar-nos les faringitis estiuenques.

+ articles de Salut i Benestar

Sophia Blasco, assessora i coach personal
657 825 188
sophiablasco@gmail.com
Receptes per Viure Bé!

Article originalment publicat a Receptes per Viure Bé!

Postdata:
Ja que estàs aquí, per què no et subscrius al bloc? És gratis i sempre ho serà! Així rebràs totes les novetats al teu correu immediatament. Ho pots fer des de la secció Subscriu-t’hi! que trobaràs al marge superior dret del bloc.

Articles relacionats i fonts d’informació utilitzades per realitzar l’article:
Com refrescar-nos a l’estiu
L’aire condicionat ha multiplicat les faringitis d’estiu
Aire condicionat, salut i sostenibilitat

Coach personal

Arxivat a Ciència i Tecnologia
4 comments on “Com prevenir les faringitis estiuenques
 1. Oriol López ha dit:

  Sí, a l’estiu ens hem de protegir tant de la calor com dels aires condicionats a tot drap.

 2. amparo ha dit:

  Gràcies per estes útils i senzilles recomanacións.

  Jo no em lleve de damunt la faringitis en estiu degut a l’aire acondicionat i els canvis bruscos de temperatura

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: