El fenomen de la Nova cançó

Lluís Llach, d'Abraham CanalesLa Nova Cançó va ser un moviment que es produí en el panorama musical dels Països Catalans, durant la dictadura militar del general Franco, que significava el pas a una cançó en català, compromesa socialment, de denúncia i de reivindicació de les llibertats polítiques, la qual cosa comportà dificultats administratives i prohibicions oficials; recordem que en aquell temps, el text de les cançons havia de ser revisat i aprovat per la censura. La Nova Cançó s’inicià a la dècada dels 50; una de les primeres formacions va ser Els Setze Jutges. El moviment va comptar amb cantautors de la talla de: Joan Manuel Serrat, Jaume Sisa, Pau Riba, Raimon, Ovidi Montllor, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, o el grup La Trinca.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: