Aquest estiu, visita el Camerun, sense moure’t de casa

Tal com estan les coses, aquestes vacances de ben segur que es viatjarà molt menys, ja que, a les incomoditats habituals de les esperes per als embarcaments als aeroports, els controls, la calor, els mosquits, les vacunacions, etc, s’hi afegeixen enguany els efectes de l’atracament continuat per part de polítics i banquers a les arques públiques i a les economies familiars.

És possible, en aquestes condicions, viatjar al Camerun? Sí, es pot, i des de la comoditat de la butaca, de la mà de dues fascinants obres que es poden aconseguir de franc, en préstec, a través de la xarxa de biblioteques públiques:

Llibres Lluís mallart poble evuzok (Camerun)

Sóc fill dels Evuzok (1992) i Okupes a l’Àfrica (2001), són el resultat de les estances al Camerun de l’antropòleg Lluís Mallart per estudiar el poble evuzok. Sóc fill dels Evuzok ve, a més a més, amb un CD d’acompanyament amb un viatge sonor per diferents moments de la vida i de les celebracions del poble evuzok.

En definitiva, dues obres molt recomanables que ens han fet passar molt bones estones en aquest viatge mental al Camerun als que ja les hem llegides i que fan esvair-se algunes imatges preconcebudes sobre l’Àfrica i els malanomenats pobles “primitius”.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: