27 comments on “Unitat Militar Vidal Quadras (UMVQ)
 1. Maria Boix ha dit:

  Espero, desitjo, anhelo… que no arribem a aquest extrem! No sóc de portar logos, ni m’agrada que em diguin què he de fer. Faig el que em sembla (procurant de no fer mal a ningú). La veritat, no sé què faria en una situació com la que exposes… No puc… no vull ni imaginar-m’ho!

 2. Tomàs ha dit:

  Per sort és només un relat de ficció, però hi ha persones que un pensa que això és (com a mínim) el que voldrien. Ja que no ens ho poden tatuar al cor, a l’anima o al cervell, ens ho tatuarien al front.

 3. Maria Boix ha dit:

  De debò, espero que no passi mai, a mi m’haurien de matar…

  • Tomàs ha dit:

   Els que demanen o anuncien que envairan amb tancs Catalunya no pensis que ho diuen per dir, si ells manessin ja ho haguessin fet. En una situació d’invasió militar, qualsevol petit aldarull es pot convertit en una desgràcia.

 4. Maria Boix ha dit:

  Ja ho sé que no ho diuen per dir, ja deu fer un any que ho vaig llegir per primera vegada, un “defensor del pueblo” (no aconsegueixo trobar la notícia) i no em fa gens de gràcia, de debò, espero que cap d’aquests vingui pel seu compte amb els seus amics i, en cas que ho facin, que Europa ens protegeixi. M’estimo massa Catalunya per veure com la tornen a destruir. Per què els costa tant d’entendre que és un sentiment que no es canvia amb imposicions?

  • Tomàs ha dit:

   Ho haurien de saber si ells senten el mateix per Espanya o per a la nació que sigui, el que no volen és donar-nos a nosaltres el dret a tenir el mateix sentiment.

   No cal que patim pels tancs, no ho faran de cap manera, algunes persones amb seny hi ha d’haver més enllà de les veus que es deixen sentir. Europa està atenta tant el que passa a Madrid, com el que passa a Catalunya. A banda d’això, hi ha les ambaixades i els consolats,que aquests si informen els seus respectius països i mantenen reunions discretes amb les dues parts.

 5. yeagov ha dit:

  Si aquesta situació s’hagués produit fa 30 anys els tancs ja estarien aquí, però tot i que són preocupants aquestes declaracions que ens arriben des de l’Altiplà castellà també hem de pensar que ara mateix la pertinença d’Espanya a la UE i a l’OTAN impedeix que facin qualsevol bestiessa, però si que és cert que haurem de suportar declaracions d’aquestes fins que el procés conclogui.

  • Tomàs ha dit:

   Tal i com dius, és impossible. Una altra cosa és que des d’aquí cremessin la seu del delegat del govern i anéssim a les manifestacions armats. En aquest cas estarien encantats de poder fer el que (alguns) desitgen.

   Haurem de suportar de tot, i ho sabem, però hi ha personatges que són molt i molt esbojarrats i molt males persones.

   • yeagov ha dit:

    Que es produissin actes de violència aquí contra, per exemple, la delegació del govern, segurament es desitjat per alguns a Madrid, el que no acaben d’entendre és la manifestacio de la Diada, una manifestació massiva i sense incidents, això els posa més nerviosos perquè malgrat sonats com Vidal-Quadras que demanen perpetrar un cop d’Estat contra la Generalitat ells saben que això seria una agresió que posaria tot Europa en la seva contra.
    Per cert, atents al minut 1,15, sóc mal pensat o Alejo ens titlla de colònia?

    • Tomàs ha dit:

     Acabo d’explicar en un comentari del meu Bloc a una persona que viu fora de Barcelona que la manifestació del dia 11 va ser una manifestació de persones il·lusionades, la gent no estava enfadada, ni crispada.

     Fins ara han solucionat el tema amb matances, guerres i invasions. Ara ja no és temps d’aquestes parides, ara vivim a Europa.

     Si que sembla que diu “Colonia”. Dins el seu batibull mental crec que va haver un moment en que pensava que els seus somnis eren la realitat i que vivia en un Regne amb viregnats i colònies. Per la seva desesperació el temps de l’esclavatge a Europa s’ha acabat.

     • Maria Boix ha dit:

      Aquesta gent, no tenen control ni cervell, si en tinguessin i pensessin una mica, sabrien que hi ha coses que les pots pensar, però no dir-les i, molt menys, ocupant el càrrec que ocupa. Espanya està quedant molt malament a la resta del món i s’ho fan ells sols, han perdut els papers. Fa mesos, crec que va ser un eurodiputat que va dir, que en Rajoy era un incompetent i que tenia molts rivals, però que els superava amb diferència. Que vagin fent… ja s’ho trobaran!

      Has llegit aquesta altra?
      Camacho respon a la Comissió Europea que Catalunya sí que quedaria fora de la UE http://ow.ly/e7c7Q

 6. Oriol López ha dit:

  Sí, amb la idea de “democràcia” que té el senyor Vidal Quadras aniríem cap a un món cop el que planteja el relat.

  • Tomàs ha dit:

   Aquest seria Rei en un altre planeta, com el del simis.

   Espero que el Parlament Europeu actuï. No entenc que puguin permetre unes declaracions tant profundament antidemocràtiques dites per un dels seus Vicepresidents.

 7. Maria Boix ha dit:

  Yeagov, no ets malpensat, diu: “esta colonia, esta autonomía” i a més ho repeteixen dient una veu femenina de fons ¿Cómo dice usted?

  De debò, aquesta gent va per molt mal camí… fa mal el que diuen però, penseu que ens observa tot el món i ells, estan fent el ridícul.

  Heu llegit això?
  Mayor Oreja diu que els nacionalistes bascos i catalans van a “l’uníson” amb ETA al capdavant: http://bit.ly/QhUFyw
  Jo, encara ric ara, he decidit pensar que, a Espanya, en comptes de polítics, hi ha humoristes de baixa categoria.
  Volen fer por i, als que ho tenim clar, ens fan PENA!

  • Tomàs ha dit:

   Si que diu Colonia, si. Se li escapa des del seu cervell reptilià, aquella part del cervell que no controla. Si la part del cervell que controla ja diu el que diu, doncs la part que no controla encara va una mica més enllà.

   Si, ho he llegit quan he anat a dinar. Tinc un amic navarrès que sempre que parlem de Major Oreja diu: A Major Oreja, Mayor Sordera.

   Aquest senyor fa molts anys que ha perdut l’oremus. S’han enviat uns representants a Europa com per estar contents.

   És una provocació total, una burrada majúscula. No sé ni com classificar una bestiesa com aquesta.

 8. Tomàs ha dit:

  Maria, torno a contestar-te la darrera entrada en aquí i no directament sota del teu darrer comentari perquè des d’ahir els teus comentaris surten sense la pestanya de “Respon” a sota del quadre de diàleg del comentari. No se el per què.

  Resposta: Crec que Alícia S. Camacho diu el que li diuen que ha de dir. El president i la vicepresidenta de la Comissió Europea s’han manifestat públicament en el mateix sentit “no hi ha cap llei a Europa que tracti del tema. Si es dona el cas, se n’haurà de parlar” No hi ha cap llei a Europa que doni suport al que diuen des del PP. També el Secretari de la Comissió va fer declaracions, aquelles famoses declaracions en les quals deia una cosa un dia i a les 24h el varen fer rectificar (la diplomàcia espanyola, és clar).

  Així què, pel que sembla, aquest és un camí que caldrà exposar a Europa en el seu moment i parlar-ne.

  • Oriol López ha dit:

   Tomàs, al respecte dels problemes tècnics que reportes per respondre els darrers comentaris de la Maria, entenc que ha estat algun problema puntual i que ara ja està funcionant correctament. Si encara no et funcionés, m’ho dius.

   • Tomàs ha dit:

    Ara mateix no he tingut problema, ni en aquest post, ni en el de “La independència de Catalunya, Durao…”.

    Gràcies Oriol.

 9. Maria Boix ha dit:

  A mi, a vegades, també em passa amb tu.

  Pel que vaig llegir fa uns dies, a la UE, les lleis es poden canviar, si convé, no com la Constitución Española. I, creu-me, si ens ho guanyem, canviaran el que sigui. A més, Espanya ha demanat un rescat i, si a la UE li interessa una Catalunya independent, els poden collar perquè ens acceptin, pot ser una condició del rescat (potser tinc massa imaginació…).

  • Tomàs ha dit:

   En la línia que exposes, avui he llegit que l’economista Niño Becerra va dir ahir en el programa del Cuní, que Europa arribarà un moment que li dirà a Espanya que deixi tranquil·la a Catalunya. També va explicar que una Catalunya independent seria viable.

   Com veus, cada dia hi ha notícies de tots els colors. El millor és triar missatges fiables.

 10. yeagov ha dit:

  Diuen que el corresponsal del Financial Times estava a Madrid i per això els seus articles solien ser molt crítics amb Catalunya ja que només coneixia el punt de vista de Madrid, però des de fa un temps els seus articles sembla que hagin canviat de bàndol, crec que els viatges dels consellers a Londres comencen a fer efecte, i suposo que les imatges del dia 11 de setembre alguna influència han tingut.

  • Tomàs ha dit:

   És el que dèiem, hem de donar-nos (encara més) a conèixer. Hem d’explicar el procés i els perquès de tot plegat. És imprescindible l’opinió i el suport Europeu.

   La Generalitat s’ha posar les piles en aquest sentit i sembla que hi ha qui ho està fent bé. Els blocs, els tuits i altres xarxes socials potser també tenen una certa (ni que sigui menor) importància en tot això de formar opinió.

   • Maria Boix ha dit:

    Segueixo una dona al twitter (veritablement, sona malament!) i ha publicat aquest tuit:

    Liz Castro ‏@lizcastro
    Catalans, ajudeu-me a apuntar totes les raons perquè voleu la independència. Jo les traduiré a l’anglès i les publicaré. RT sispli! #raons

    Jo ja n’hi he enviat unes quantes, us ho comento per si voleu col·laborar. Està fent tuits en anglès explicant tot el que passa aquí. Va ser qui, a petició meva, va posar subtítols en anglès al programa d’Al Jazeera “Farewell to Spain?” i va demanar a un noi que els traduís al català.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: