La primera fotografia

Recreació del primer daguerreotip de la península, imatge de la ViquipèdiaDiuen que la primera vegada sempre és especial i que es recorda sempre. La primera fotografia que es té constància que es va fer a Catalunya i també la primera de la península correspon a una vista de la Llotja de Mar i de la Casa Xifré (Barcelona) i la va realitzar en Ramon Alabern i Casas el 10 de novembre de 1839 utilitzant la tècnica del daguerreotip ideada pel francès Louis-Jacques-Mandé Daguerre el mateix any a París. Amb aquesta tècnica, la fotografia s’obtenia sobre una placa de coure argentat, sensibilitzada amb vapors de iode i revelada amb vapors de mercuri.

Oriol López

Font: Passejades per la Barcelona científica (2002), de Xavier Duran i Mercè Piqueras

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
4 comments on “La primera fotografia
 1. Tomàs ha dit:

  En poc més de 200 anys, la fotografia ha evolucionat fins a límits que d’haver-ho escoltat els primers fotògrafs no ho haguessin pogut creure, però no importa, perquè tampoc ho podrien haver entès.

  • Oriol López ha dit:

   Efectivament, si en Ramon Alabern pogués veure la facilitat amb que avui tots podem fer fotografies i la qualitat que tenen comparada amb els primers daguerreotips…

 2. Alfredo ha dit:

  Hay una placa en la plaza que lo recuerda.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: