“Corason loco”

Imatge del vídeo "Corason loco", de la TrincaAvui, tornant a escoltar la cançó “Corason loco” de La Trinca en el vídeo següent, corresponent a una actuació de l’any 1980, no puc deixar de pensar en l’actualitat de la seva temàtica quan parla de la “pàtria” espanyola, de l’espoli, “em fiscalitza, m’inspecciona, em fa la guitza i em té el jornal controlat i com una sangonera m’escorcolla la cartera fins que em deixa ben pelat”, de la catalanofòbia, “és una dona dolenta que m’esbronca i m’estomaca”,  i dels obstacles que l’estat espanyol posa a la nostra independència,  “que  m’hi van casar per força i no em deixa divorciar” :

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
11 comments on ““Corason loco”
 1. Maria Boix ha dit:

  Gràcies Oriol per la cançó, feia anys que no l’escoltava. Sembla mentida que després de 32 anys hagi empitjorat la situació. En aquella època miràvem de tirar endavant, ara ens obliguen a tornar encara més enrere.

 2. yeagov ha dit:

  Molt encertat, Oriol, la cançó està molt vigent, i n’hi ha altres cançons de la Trinca que sembla que els anys no hagin passat a Espanya malgrat que per nosaltres els anys si que hagin passat.

 3. Maria Boix ha dit:

  És el que jo dic, ens volen fer tornar enrere en el temps, però nosaltres cada dia som més grans, és clar que llavors molts deixaríem d’existir… el millor és NO permetre que ens facin tornar enrere.

 4. Oriol López ha dit:

  Sí, Maria i Yeagov, ja fa molts anys que tot això hauria d’haver quedat superat i que ja no haurien de ser vigents aquestes cançons, però, dissortadament per a tots nosaltres, encara ho són i, com deia el poeta, “som on som i més val saber-ho i dir-ho”.

 5. Maria Boix ha dit:

  Em sembla, Oriol que ho tenim molt clar on som i que ho condemnem i en volem sortir. Estem mirant cap endavant i volem sortir corrents. La pregunta és: PODREM?

 6. Tomàs ha dit:

  Quins records!

  I és clar que es parla del mateix. La crisi ha ajudat a moltes persones ha entendre el que passava des de feia molts anys però que no es notava al nadar tots en l’abundància.

 7. Maria Boix ha dit:

  Doncs quina sort que teniu. Jo no he nedat mai en l’abundància, senzillament anava menys ofegada.
  No m’agrada la manera que té el Gobierno de fer-nos recordar el passat.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: