Divertimento 2.0. Evolució! Un concert diferent!

Divertimento és un concert molt especial. És un concert de música experimental, en tots els sentits.

És una proposta agosarada i innovadora en la que podràs escoltar i veure, entre altres sorpreses emocionants, com sonen els planetes i fins i tot el genoma humà!

També, es farà un repàs a l’origen i evolució del Cosmos i de la vida, tot fent un homenatge a la figura de Darwin.

No us ho perdeu!

En Xavier de Palau, creador de Divertimento, ens explica en què consisteix aquest projecte:

“Ja fa un temps vam presentar a un grup d’amics el que seria un esbós d’aquest projecte. Sota el nom de Divertimento vam agrupar una sèrie de peces musicals per a sintetitzador, ordinador i theremin basades en una temàtica científica i composició algorísmica.

Alhora, vam gosar mesclar dins el projecte la música, la ciència, la tecnologia, la imatge, la poesia i la dansa.

Esperonats per la curiositat d’explorar nous territoris i la bona acollida que va tenir el projecte, ens hem atrevit a presentar-vos un Divertimento més ambiciós, una versio 2.0 -com manen els cànons de classi cació actuals- que porta per títol Evolució.

Fidel als principis de transversalitat de la cultura humana, hem introduït tots els elements que simbolitzen la cultura humanística: la imatge, la música, la dansa, la poesia i fins i tot una breu representació teatral. Reposant tot sota una línia argumental científi ca: l’evolució de l’univers.

Viatjarem des de l’inici del temps (Nucleogènesi) fins a l’aparició de l’espècie humana (Antropogènesi), passant per l’aparició de la química prebiòtica (Quimiogènesi) i de l’inici la vida (Biogènesi).

No sereu espectadors passius del projecte, sinó amics partíceps. I l’escenari no és tal sinó un laboratori on es forgen els sons, on s’experimenta amb algorismes i variables que el públic determinarà en algun moment.

Us reptem a participar en aquest joc amb la ment oberta, tastant noves experiències. I, això sí, amb molta indulgència cap a aquesta modesta obra científi ca i artística.

Ens sabreu perdonar la temeritat. En tot cas, no ho tornarem a fer.”

Trobareu tota la informació sobre Divertimento en aquest document.

Divertimento 2.0. Evolució

El concert tindrà lloc al Teatre Casino Llagosterenc, en el marc dels actes de la Setmana de la Ciència 2012. Un cop acabat el concert i, si el cel ho permet, es durà a terme una observació astronòmica, a càrrec de l’Agrupació Astronòmica de Girona.

Tots els actes seran gratuïts.

També trobaràs informació sobre Divertimento 2.0 a Facebook

Rafael Balaguer Rosa.

Prehistoriador i astrònom amateur, especialment interessat i compromès amb la divulgació científica, em centro en la tasca de comunicació de l'Astronomia i de la Paleoantropologia impartint cursos i conferències, en les què destaquen els suports audiovisuals, així com realitzant observacions astronòmiques públiques, especialment amb Astrogirona, Associació Astronòmica de Girona, de la què en sóc president. Fruit de la meva vocació integradora de l'Astronomia amb altres ciències, actualment estic realitzant una investigació totalment pionera en el camp de l'Arqueoastronomia que estudia la relació entre la ubicació i l'orientació dels monuments megalítics amb el camp magnètic de la Terra.

Tagged with:
Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Divertimento 2.0. Evolució! Un concert diferent!
 1. Joan Talarn ha dit:

  Aquest dia no hi podré anar, ho fareu en un altre lloc?

  • Rafael Balaguer ha dit:

   Hola Joan! Sí, en principi i si no hi ha canvis de darrera hora, repetirem el concert a Banyoles, a l’Auditori, el dia 26 de gener de 2013

 2. Oriol López ha dit:

  Estic segur que serà un èxit. Felicitats per aquesta iniciativa.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: