S’acosta SpotOn London 2012!

Els propers dies 11 i 12 de novembre tindrà lloc la cinquena conferència anual SpotOn London al Wellcome Collection Conference Centre de la capital britànica. SpotOn (Science policy, outreach and tools online)  és una conferència anual organitzada pel grup editorial Nature per discutir al voltant de com es fa i es comunica la ciència.

El programa de SpotOn London enguany gira al voltant de tres eixos:

i) comunicació científica: aquest eix tracta sobre com fer arribar la ciència a la societat tant des de mitjans digitals (com ara blocs) com des de publicacions convencionals.

ii) recursos en línia i edició digital: es mostren recursos per visualitzar i compartir dades científiques, o per avaluar l’impacte de la recerca.

iii) política científica: es parlarà  sobre les campanyes a favor de l’accés obert o el mecenatge científic, entre d’altres temes.

El programa de la conferència fa patxoca. M’han cridat l’atenció sessions com ara:

A més, per escalfar motors, des de fa setmanes a la secció de News publiquen articles relacionats amb les qüestions que es tractaran durant la conferència, i paga la pena clavar-li una ullada. M’han interessat especialment Representations of Women in the News Media (sobre el tractament que es dóna als mitjans a les científiques), Why I decided to crowdfund my research (l’experiència d’un recercaire americà que va decidir apostar pel mecenatge), Tweeting to spread the word o A Neutron Walks Into A Bar and asks “How did Science 140 use Twitter to engage scientists?” (sobre l’ús de Twitter per fer difusió de la recerca).

Podeu seguir l’esdeveniment des del compte de Twitter @SpotOnLondon o des de l’etiqueta #solo12, per bé que hi ha una multiplicitat d’etiquetes destinades a fer seguiment de les qüestions específiques tractades durant la conferència (#solo12impact #solo12alt, #solo12funding, #solo12WIS, #Solo12Twitter…). Totes les sessions es podran seguir en temps real des d’aquest canal d’streaming.

Anotacions relacionades:

Xavier Lasauca i Cisa
Bloc L’ase quàntic

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “S’acosta SpotOn London 2012!

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: