Plató, en contra de la democràcia i de la llibertat d’expressió

“Platon, painted portrait _DDC3942″, d’Adobe of Chaos (Thierry Ehrmann), al FlickrÉs important recordar als que elogien l’aristòcrata Plató (427 aC – 347 aC) i el seu pensament que aquest personatge es manifestà reiteradament en contra de la democràcia, ja que considerava el poble incapaç de governar-se per si mateix i la democràcia una forma de govern inferior a l’aristocràcia, tal i com podem llegir a la seva obra República i al seu diàleg Lleis i que també atacà la llibertat d’expressió i es manifestà a favor de la censura. Deia al seu diàleg Lleis:

“El poeta no ha de compondre res que s’oposi a les idees que té la ciutat al respecte dels costums, el dret, el que és bo, i el que és bell. No podrà mostrar les seves composicions a cap particular fins haver-les ensenyat  prèviament als jutges nomenats a aquest efecte i als guardians de la llei, i haver obtingut la seva aprovació

D’aquesta manera defensava Plató la censura prèvia per parts de les autoritats i la pròpia autocensura.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: