La Biomassa, Font d’Energia Bruta.

La biomassa realment és una font d’energia de carboni com són el carbó, el petroli, el gas, la fusta i els aliments, cal cremar-los o ingerir-los per obtenir energia i en aquest procés s’emet CO2, per tant és un error considerar-la com font d’energia neta. Com a energia renovable cal tenir en compte que els boscos com a sers vius que són estan en creixement i cal gestionar-los correctament per no malmenar-los.

També cal dir que el concepte de biomassa no és igual a fusta (llenya, pelets o estella) inclou la matèria orgànica d’origen vegetal o animal, que són els materials que procedeixen de la transformació natural o artificial: tipus forestal, agrícola, del sector ramader i agroalimentari o bé biomassa del tipus residual convertida en bales que es poden cremar (fangs de depuradora i la part solida dels residus urbans entre altres). La crema de qualsevol d’aquests materials implica la generació de CO2 i altres contaminants variats depenen del que es cremi calen filtres especialitzats i si el procés d’incineració no es correcte la contaminació atmosfèrica es veu molt afectada especialment en zones amb inversió tèrmica.

tipusbiomassa.jpg

Les energies renovables són la solar, eòlica, hidràulica, geotèrmica o la produïda per les onades les quals s’extreuen del moviment que té lloc a la natura com ara del vent, el mar, les caigudes d’aigua i del calor que arriba en forma de rajos solars o que prové del nucli de la Terra. Són netes perquè no utilitzen combustibles i per tant no produeixen CO2 ni gasos contaminants.

Jardi Natural

http://www.unjardipermenjarsel.blogspot.com

Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “La Biomassa, Font d’Energia Bruta.
  1. Oriol López ha dit:

    Totalment d’acord amb tu, utilitzar la biomassa per a generar energia cremant-la no és una bona opció i molt menys no es pot considerar una energia neta. En canvi, tenim moltes opcions molt millors d’energies renovables i netes, com les que esmentes.

  2. manelagracia ha dit:

    Sempre he pensat que els polítics són els principals causants de tots els problemes que hi ha al món. Digueu-me sinó, perquè legislen en favor d’energies brutes tenint alternatives netes i molt més barates! Que passaria si de cop i volta, la majoria de les llars deixessin anar a l’exterior els fums resultants de la combustió de biomassa? Hauriem de córrer tots a fer servir uns altres sistemes per escalfar les nostres cases. Però no hem de patir pas! Aviat, els polítics legislarien en favor d’algun altre invent contaminant que afavorís els interessos de les multinacionals i de passada, els seus propis!

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: