Les lliçons d’Internet

La Galàxia Internet, de Manuel CastellsLa creació i el desenvolupament d’Internet és una extraordinària aventura humana. Mostra la capacitat de les persones per a transcendir les regles institucionals, superar les barreres burocràtiques i subvertir els valors establerts en el procés de creació d’un nou món. A la vegada, serveix per donar suport a la idea que la cooperació i la llibertat d’informació poden afavorir la innovació millor que la competència i els drets de propietat. […] Tots els avenços tecnològics clau que van derivar en la creació d’Internet són fruit del treball d’institucions governamentals, grans universitats i centres d’investigació. Internet no es va originar en el món empresarial. Era una tecnologia massa agosarada, un projecte massa car i una iniciativa massa arriscada com per ser assumida per l’empresa privada.

Manuel Castells

El text anterior correspon a uns fragments extrets de La Galàxia Internet (2002), versió catalana del llibre The Internet Galaxy (2001) de Manuel Castells.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: