
Stop Fracking Colorado
Volen rebentar i enverinar la terra per extreure’n gas amb la tècnica del fracking.
Montero Energy Corporation vol aplicar el Fracking a Albocàsser, Alcalà de Xivert, Benicarló, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, La Jana, La Salzadella, Les Coves de Vinromà, Peníscola, Rossell, Sant Jordi, Santa Magdalena de Pulpis, Sant Mateu, Sant Rafael del Riu, Sarratella, Tírig, Traiguera, Vallibona, Vinaròs, Xert, Castell de Cabres, Catí, Herbés, La Torre d’En Besora, Palanques, Vilar de Canes, Vilafranca, Sorita, Ares del Maestre, Benassal, Castellfort, Cinctorres, Culla, Forcall, La Mata de Morella, Morella, Olocau del Rei, Portell de Morella, Todolella i Vistabella del Maestrat, i també a algunes comarques de Catalunya.
La Plataforma Aturem el Fracking (PAF) a Catalunya ha publicat el mapa de les zones afectades.
L’impacte del fracking en la salut humana i mediambiental és força considerable; contamina amb productes químics el subsol i els aqüífers, allibera substàncies radioactives, com el radi, de les pissarres fracturades, …
El vídeo ens presenta l’impacte del Fracking, és la versió subtitulada al castellà del vídeo de Greens EFA “Ban Fracking and shale gas in Europe before it’s too late!”
Volen rebentar i enverinar la terra! Aturem-los!
Signa la petició per aturar el Fracking, fes-la córrer!
Consulta les webs:
Plataforma Anti-Fracking de les Comarques de Castelló
Plataforma Aturem el Fracking (PAF) a Catalunya
Sophia Blasco Castell
Comunitat Receptes per Viure Bé!, al Google+
Tan sols els mou el benefici a curt termini i no els importen les conseqüències.
Per allà on passen, no torna a créixer l’herba!
Si les persones permetem aquesta barbaritat, arribaré a la conclusió de que ens ho mereixem!
Aturem-los! Hi ha moltes accions que podem fer, començant per fer córrer la veu, som-hi!
Vam defensar l’aigua de l’Ebre, també defensarem la terra!
Si les reserves de gas i de petroli que hi ha al subsòl de Catalunya es podessin extreure sense perjudicis mediambientals això seria fins i tot una gran oportunitat nacional per a Catalunya, però sembla que això no és així.
Ara que estem més dèbils que mai des del punt de vista financer, ara és quan aquestes companyies extractores venen a fer això. No hi haurà una relació entre moment i oportunitat? És a dir, no hauran pensat: fem-lis ara la proposta, que amb la necessitat de diners que tenen tragaran amb tot?
No es tracta ja d’una tècnica nova, fa anys que s’aplica i les conseqüències per a la gent del territori on s’ha aplicat han estat sempre funestes, llevat, potser, de per a la companyia explotadora i algun altre que hi ha sucat per fer la vista grossa.
La Duke University ha publicat un estudi que conclou que el fracking que es porta a terme a Pensilvania pot posar els aqüífers en perill: http://www.businessweek.com/news/2012-07-09/pennsylvania-fracking-can-put-water-sources-at-risk-study-finds
Sophia, m’he mirat l’article sobre Pensilvania. HI ha 11.000 jaciments en marxa, per tant els resultats obtinguts no han d’oferir cap mena de dubte. No és pas una mostra petita aquesta.
Entenc que és un mètode funest, la qual cosa és una llàstima perquè podria haver significat el nostre Mar del Nord.
Pel que fa a generar energies renovables tenim moltíssimes oportunitats de generar-ne de Solar, Eòlica, Mareomotriu i de les ones, …
A més més, tenim:
– Un client, França, que ens compraria l’energia elèctrica.
– L’opció de reconvertir el parc de transport terrestre, cotxes i camions, en vehicles elèctrics.
L’assumpte es un altre, les companyies que gestionen el combustibles fòssils, gas i petroli, necessiten continuar guanyant diners peti qui peti.
Les oportunitats hi són però a qui té la paella pel mànec, aquestes oportunitats, no li interessen.
Està clar que explotaran els jaciments de petroli fins a l’extenuació i fins a les darreres possibilitats ja que hi ha gegantines infraestructures (vaixells, pous, refineries, milers de quilòmetres de tubs…) que s’han muntat en funció del petroli. Així doncs, encara que només sigui per això, no els interessa canviar de producte, que els portaria si o si a canviar els sistemes de producció i d’explotació.
En aquests aspectes, estem venuts a les grans multinacionals del petroli.
Just a la fusta!
I intentaran defensar el seu lucre peti qui peti. Nosaltres tenim altres interessos, per això ens interessa aturar-los.
Procuraré llegir més sobre aquest sistema d’extracció. Els post ha estat molt interessant!