Prioritzar la sortida de la crisi

Una de les estupideses més sonades que acostumen a dir els polítics populars per a contrarestar les aspiracions nacionals de Catalunya és que cal prioritzar la lluita contra la crisi, la creació de llocs de treball i centrar-se en resoldre els problemes reals de la ciutadania. I dic que és una estupidesa sonada no només perquè justament l’alliberament nacional és un dels elements clau per a poder sortir de la crisi, per a crear llocs de treball i per a poder afrontar amb més garanties els problemes reals de la ciutadania.

Ho dic també, i sobretot, perquè precisament les polítiques que imposa el Partit Popular van radicalment en la direcció contrària: aprofundiment de la crisi, increment de l’atur i desmantellament de l’estat del benestar. Catalunya, amb els seus recursos i sense el llast econòmic que representa Espanya, podria ser un país capdavanter amb moltes més possibilitats de reactivar la seva economia i garantir el benestar de la seva gent. Però és que, arribat el cas, si com diu el PP volguéssim de veritat emprendre la sortida de la crisi i crear llocs de treball, el primer que caldria fer és aturar les suïcides polítiques econòmiques que segueix el Govern de Mariano Rajoy. Ara mateix, ja seria un primer pas aconseguir que es deixessin d’aplicar les mesures del govern del PP, que el Govern espanyol deixés de funcionar. Sense Govern espanyol, sense cap govern, com a mínim aconseguiríem que no empitjoressin més les coses. Està clar que aleshores, caldria fer un gir de 180º i començar a prendre mesures que aquesta vegada sí anessin orientades a sortir de la crisi, a crear llocs de treball i a generar benestar per als ciutadans.

I això, justament això, és el que pretenem els qui volem aconseguir com més aviat millor la independència de Catalunya. La nostra prioritat coincideix amb el que diuen cínicament els dirigents populars: sortir de la crisi, acabar amb la xacra de l’atur i atendre els problemes reals dels ciutadans. La independència és l’eina i el mitjà més ràpid i segur per aconseguir-ho. I prescisament perquè aquesta és la nostra prioritat rebutgem de ple les polítiques econòmiques, estúpides i suïcides del Partit Popular.

Josep Romeu
http://blocdejosepromeu.blogspot.com.es/

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Prioritzar la sortida de la crisi
  1. Oriol López ha dit:

    O ens alliberem de l’estat espanyol, o ens enfonsem amb ell.

  2. Tomàs ha dit:

    Crec, com tu i com molts d’altres, que la nostra Independència ens dotaria de manera ràpida d’uns instruments i d’uns ingressos que mentre estem dins Espanya no podrem tenir mai.

    Pel que sembla, ningú discuteix la viabilitat econòmica de Catalunya com a Estat Independent. Una altra cosa és la viabilitat d’Espanya sense Catalunya, si més no, de l’Espanya tal i com ara està conformada.

    Sense els ingressos que reben de Catalunya, com es podria mantenir el Fons de Compensació Interterritorial, pel qual Galícia (per posar un exemple), va rebre 4980 milions d’Euros, sense els qual el seu simpàtic president de comunitat no podria anar dient allò de mentre Galícia paga, Catalunya demana. O com es podria permetre que a Extremadura els seus funcionaris cobrin una paga extra que els d’aquí no cobren, o com es pot permetre que el seu President digui que baixarà els impostos. És un País que està mal solucionat. Amb la sortida de Catalunya es destaparien moltes vergonyes que ara es mantenen ocultes.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: