La barba del rei

Adaptat de Gaspar, de Malojavio El Saucejo, al FlickrConta Josep Piera a Puta postguerra l’anècdota que, quan era petit, un dia de Reis, es va trobar el rei Melcior, amb la seva barba roja i la seva corona d’or, i que, després que el Rei se n’anés, es va trobar la barba que li havia caigut. Tot amoïnat perquè el Rei havia perdut la seva barba, va anar corrents a mostrar la troballa a la seva mare. Aquesta, davant de la innocència del seu fill, li digué que no s’amoïnés, que ella mateixa la posaria en un sobre i l’enviarien per correu a l’Orient per retornar-la-hi al Rei. Aquesta resposta el tranquil·litzà.

Aprofito aquest apunt per recomanar-vos Puta postguerra (2007) als que encara no l’hagueu llegit, una història personal i alhora col·lectiva, un llibre que, un cop el comences, t’atrapa i no pots deixar de llegir-lo fins que no l’acabes.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
6 comments on “La barba del rei
 1. Maria Boix ha dit:

  Gràcies per la recomanació!

  Jo, quan era petita, vaig anar a la Cavalcada, el Rei Baltasar em va fer un petó, em va tenyir la cara i no me la volia rentar, la meva mare estava desesperada…

 2. Tomàs ha dit:

  Si no fos per la innocència dels més petits….

  No he llegit el llibre, però comparteixo la il·lusió que fa quan es troba un llibre que et fa gaudir del plaer de llegir.

 3. Maria Boix ha dit:

  Crec que més que innocència és no voler admetre la realitat. A mi sempre m’han explicat que quan tenia tres o quatre anys ens varen regalar un reproductor de cassettes i el meu pare va fer una gravació fent veure que era Sant Josep (la meva família ho celebrava diferent i el Pessebre ens portava regals el 25 al matí) i diuen que jo vaig dir ben clar que eren els pares però a l’any següent jo ja no ho recordava. El meu nebot va fer una cosa semblant.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: