Mariano Soprano

papeles-secretos-Barcenas-Elpaiscom_TINIMA20130131_0014_20Un dels aspectes més interessants de la magnífica sèrie “Los Soprano” eren les neurosis del seu protagonista. Els conflictes interiors que l’angoixaven els intentava esmorteir amb les visites a la seva psiquiatra. Tony Soprano, gàngster televisiu del segle XXI, portava una doble vida sota el paraigües d’una dedicació laboral que anomenava “gestió de residus”. Tanmateix, el que rebia era un sobresou milionari gràcies a les seves activitats al marge de la llei.

Ara resulta que, en aquest estrany país anomenat Espanya, tot sembla indicar que l’una vegada anomenat “señor de los hilillos” a causa de la seva nefasta gestió de l’accident del Prestige (chapapote, residus…), es dedicava a cobrar sobresous de l’inefable Bárcenas. Aquell que ha retallat dignitats i drets socials i que, a més a més, s’ha tornat tan invisible com el seu èxit contra la crisi, és el nostre Mariano Soprano.

Des de fa molt temps crec que la de psiquiatra és la professió amb més futur. Tot i així, no serà tot un país el que necessita anar al psiquiatra? Tenim traumes del passat que ens segueixen afectant, ferides obertes, conflictes interiors, bipolaritats, depressions, angoixes… Realment, estem molt fotuts. Començo a sospitar que, en comptes de rescats financers, el que haurem de demanar a la Unió Europea són tones i tones de Prozac. Mentrestant, només desitjo que els jutges es dediquin una mica més a la “gestió de residus”.

@alexsocietat

http://societatanonima.wordpress.com/

 

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Mariano Soprano
  1. Oriol López ha dit:

    No sé si són material gaire reciclable, potser haurien d’anar directament al contenidor del rebuig.

  2. mariaboix ha dit:

    Si tinguessin dignitat… ja haurien dimitit! L’única solució per a Espanya és començar de nou i prohibir corrupció, feixisme… però no ho faran MAI, és part del seu ADN. Quan marxem?

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: