Els sondejos

"Science in History", de J.D.BernalEls sondejos tenen l’efecte doble que les respostes depenen de com es fan les preguntes i que com a molt donen informació del que la gent creu que ha de dir i no del que pensa realment. Per a les finalitats a que van destinades això no és un defecte. Generalment els sondejos s’utilitzen per a obtenir el resultat ordenat pels seus patrocinadors. I si no donen el resultat esperat, sempre hi ha el recurs d’alterar o suprimir algunes respostes.

Autor: John Desmond Bernal

El text anterior és la traducció al català d’un fragment de “Science in History” (1954), edició de 1964, de John Desmond Bernal (1901-1971).

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: