Les empreses petites són les més innovadores

Emprendre en temps de crisi, dir. per Joan Torrent-SellensEn general, les empreses de petita dimensió són les responsables de la majoria d’innovacions disruptives, radicals, les que generen canvis de calat al sistema econòmic. Solen estar disposades a assumir els riscos i el conjunt de dificultats associades amb la posada en marxa de nous descobriments aplicats. En canvi, les empreses de major dimensió, que compten amb més estructures formals d’innovació i amb notables recursos per al finançament de l’R+D+i, tendeixen a minimitzar els riscos de la innovació a través de l’especialització en millores incrementals o de la compra, llicència o adaptació de les innovacions radicals que han dut a terme les empreses de menys dimensió.

Joan Torrent-Sellens i Pilar Ficapal-Cusí

El text anterior que ens mostra com les empreses petites són les més agosarades a l’hora d’innovar forma part del llibre Emprendre en temps de crisi: cap a les noves xarxes de generació de valor (2012) que recull els interessants resultats d’un treball d’investigació realitzat per un equip format, entre d’altres, per la professora Pilar Ficapal-Cusí i dirigit pel professor Joan Torrent-Sellens.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: