Els plets mai no han estat ben vistos

"Hand Of Justice Vector Art", de Vectorportal, al Flickr

Els plets mai han estat ben vistos i són feixucs i cars, fins i tot per a qui els guanya i per això tenim un reguitzell de refranys amb el mateix sentit crític, “Menja més un plet que un ramat de cent ovelles”, “Per seguir un plet calen tres sacs: un de diners, un de papers i un de paciència”, “No pledegis pas, que guanyant perdràs” i un bon consell, “Abans de promoure un plet val més una mala avinença”. Per tot això qui vol tenir plets no està gaire ben considerat, “Qui vol tenir plets, bogeja”.

Josep Cruanyes i Tor

El text anterior correspon a un fragment de la introducció que fa en Josep Cruanyes i Tor a la reedició en facsímil el 2002 del llibre Justícia popular (1935) de Joan Amades (1890-1959).

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: