La Platja de Castell de Palamós: somni d’una nit d’estiu

Segur que alguna vegada us heu preguntat sobre la veritable naturalesa dels somnis. Què són? De què estan fets? Avui fugirem dels pragmatismes, de la neurobiologia, fins i tot de la realitat i del eixordador dia a dia. Avui sentirem el silenci i ens quedarem només amb la poesia, amb un bell poema visual. I avui fugirem cap a la nit, a somiar. Perquè, voleu saber un secret? En realitat els astrònoms tenim clares poques coses, excepte potser una: una part important dels nostres somnis estan fets d’estels…

I així, seguint els camins que traça el cel, en Josep Maria Petit Prats, astrònom de l’Associació Astronòmica de Girona, va fugir una nit de juliol a trobar-se amb els seus somnis. L’estaven esperant en un escenari magnífic, la Platja de Castell de Palamós. I els comparteix amb nosaltres!

Autor: Josep Maria Petit Prats

Es tracta d’un indret privilegiat, amb una platja encara molt natural i tranquil•la, que compta amb una petita zona de dunes i aiguamolls i algunes joies patrimonials i culturals que la fan un destí únic a la Costa Brava. Un indret només apte per als somiadors professionals!

Autor: Josep Maria Petit Prats

Els nostres avantpassats indigets ja s’hi van establir en un preciós poblat que es pot visitar lliurement. El turó domina la cala i resulta fàcil imaginar-nos als ibers meravellant-se del seu cel en un entorn lliure de contaminació lumínica.

Autor: Josep Maria Petit Prats

I si voleu sentir-vos aventurers de veritat, explorant la costa cap al nord podreu gaudir d’aquesta vista que m’atreveixo a definir d’etèria…

Autor: Josep Maria Petit Prats

Autor: Josep Maria Petit Prats

Podeu consultar la preciosa col·lecció completa de fotografies d’en Josep Maria en aquest enllaç.

També, si goseu endinsar-vos en el bosc de la zona podreu descobrir una curiositat també màgica. La Barraca d’en Dalí. No us deixarà indiferents i segur que els vostres somnis es sentiran còmodes també allí…

El somni d’una nit d’estiu en un bosc màgic, una platja màgica. T’ho perdràs? No! Rebel·la’t, viu-lo, somia…

Autor: Rafael Balaguer Rosa

Autor: Rafael Balaguer Rosa

Rafael Balaguer.

Prehistoriador i astrònom amateur, especialment interessat i compromès amb la divulgació científica, em centro en la tasca de comunicació de l'Astronomia i de la Paleoantropologia impartint cursos i conferències, en les què destaquen els suports audiovisuals, així com realitzant observacions astronòmiques públiques, especialment amb Astrogirona, Associació Astronòmica de Girona, de la què en sóc president. Fruit de la meva vocació integradora de l'Astronomia amb altres ciències, actualment estic realitzant una investigació totalment pionera en el camp de l'Arqueoastronomia que estudia la relació entre la ubicació i l'orientació dels monuments megalítics amb el camp magnètic de la Terra.

Tagged with:
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “La Platja de Castell de Palamós: somni d’una nit d’estiu
  1. Oriol López ha dit:

    Un lloc preciós per anar-hi aquestes vacances d’estiu! No el coneixia, gràcies per descobrir-nos-el!

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: