No hi ha debat: que una dona es tregui la samarreta no és cap provocació

san fermín

No, no és cap provocació. Que una dona es tregui la samarreta, balli, cridi, sigui maca o vagi borratxa no és cap provocació. No hi ha debat. Perquè si tu et treus la samarreta, balles, crides, ets maco o vas borratxo no penses que vas provocant si desenes de mans et toquen els genitals, et colpegen o et sacsegen. T’ho torno a dir: no hi ha debat. El que no és normal per a tu, tampoc ho és per a una dona. El que és una agressió sexual per a tu, també ho és per a una dona.

A tu et sembla una provocació que una dona es tregui una samarreta, a uns altres que ensenyi els cabells, als de més enllà que mostri el seu rostre i, a qualsevol que vulgui trobar una coartada per més malaltissa que sigui, una dona provoca pel fet d’existir. Perquè el debat neix quan es volen trobar coartades. D’aquesta manera es diu que portava la faldilla massa curta, que l’escot era massa ample, que se li veu el tanga, que la samarreta és molt estreta o que s’ha passat amb el maquillatge. L’excusa, la coartada, el parany o la simple demagògia poden estar presents. Si no de manera explícita, en el subconscient d’alguns. Allò tan recurrent “d’alguna cosa haurà fet” planeja sobre aquestes situacions. “És que van provocant”, diuen els aprenents de sociòlegs quan en realitat el que porten a l’ADN és el masclisme més barroer, primitiu i troglodita.

No, no hi ha debat. El que ha d’haver és respecte. El respecte més estricte. Cap persona, cap col·lectiu, es mereix aquest tracte. Cap! Et queda clar? Cap, ni un! No busquis coartades. Ni forma part de la festa, ni és cap tradició, ni van provocant, ni estar borratxo o que ella estigui borratxa t’atorguen credencials d’agressor. La teva mà sobre un cos que no demana carícies, ni cops, ni empentes pot ser profundament humiliant. Ho faries amb la teva mare o amb la teva germana? T’agradarien que ho fessin amb la teva noia? Trobaries coartades llavors? Doncs això: no hi ha debat.

Twitter: @alexsocietat 

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “No hi ha debat: que una dona es tregui la samarreta no és cap provocació
 1. elbixo ha dit:

  No puc estar-hi més d’acord. Sovint miren de maquillar-ho, però el masclisme més recalcitrant segueix present a la nostra societat. I el més preocupant és que no es fa res per mirar de canviar-ho. Res en absolut.

  • Àlex ha dit:

   El masclisme està molt present. Jo pensava que era quelcom generacional però hi ha joves molt i molt masclistes. A vegades, sento vergonya pel fet de ser home.

 2. Oriol López ha dit:

  Totalment d’acord amb vosaltres, no s’hi valen excuses, una agressió és una agressió.

 3. Milflors ha dit:

  Jo també hi estic d’acord: rés justifica que s’agradeixi una dona sexualment, però…..hi ha una cosa que es diu acció-reacció i les dones que es treuen la samarreta i ensenyen els pits hauríen de saber: que als mascles, especialment si han begut més del compte i són primitius, les hormones se’ls hi descontrolen i ja no saben ni on són i patapám, pits de dona som-hi!! Com que sóc una dona gran i he viscut molt els diria a les noies que enmig d’una disbauxa com els Sanfermines o qualsevol altra, pensin una mica i que si es descontrolen elles, que hi tenen tot el dret, després passa el que passa.Qui no vol pols doncs que no vagi a l’era !!

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: