La influència de la lluna

La lluna, la prunaHi ha qui diu que la lluna, de la mateixa manera que determina les marees, també influeix en el comportament de les persones.

Aquest és un punt sobre el qual no puc aportar cap dada científica que el reafirmi o el desmenteixi, encara que no dubto que, per a persones especialment sensibles, la contemplació de la lluna plena pugui alterar-ne el comportament.

El que sí que em sembla força raonable és la influència que s’atribueix a la lluna sobre el creixement de les plantes; si més no, les plantes depenen de la llum per créixer i, les que viuen a la intempèrie, durant la lluna plena reben una aportació extra de llum a la nit.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “La influència de la lluna
  1. Rafael Balaguer ha dit:

    En principi sobre les persones no influeix la Lluna excepte en les circumstàncies que ja has mencionat. I sí, la Lluna arriba a reflectir un 7% de la llum solar, així que sí que es genera cert efecte fotosintètic que ajuda en el desenvolupament de les plantes i que suporta l’agricultura biodinàmica.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: