Migrar un blog de blogspot.com (.es) a wordpress.com

Hi ha diversos motius pels quals molts usuaris estan migrant els seus blogs des de la plataforma Blogger de Google, a blogspot.com (.es), a la plataforma WordPress a wordpress.com. Alguns ho fan molestos per l’afegitó del .es , d’altres simplement pels avantatges d’utilitzar una plataforma professional com WordPress, mantenint la gratuïtat. De ben segur que alguns bloguers i blogueres aprofitaran les vacances per fer la migració.

Afortunadament, WordPress disposa d’una eina d’importació que facilita el trasllat de les entrades, comentaris i usuaris des de l’antic blog de Blogger al nou de WordPress.

Importació a WordPress
Per fer aquesta migració, cal seguir els següents passos:

1) Crear, si encara no el tenim, el nostre compte i un blog gratuït buit a wordpress.com

2) Validar-nos, si no ho estem, al nostre compte Google/Blogger associat al blog a transferir i també a wordpress.com

3) Anar al Tauler de control del nou blog de WordPress al qual volem importar i a l’opció Importa del menú Eines del mateix i fer clic a l’item Blogger de la llista de plataformes des de les quals podem importar.

4) Acceptar la pantalla de confirmació per a que l’eina d’importació de WordPress pugui accedir al nostre blog de Blogger per agafar-ne la informació a traspassar.

5) Una llista de blogs de Blogger vinculats al nostre compte Google ens permetrà seleccionar, cas que en tinguem més d’un, quin d’ells volem importar.

6) Una pantalla ens permetrà relacionar l’usuari (o els usuaris) del nostre blog de Blogger amb l’usuari (o els usuaris) que haguem definit al nostre blog de WordPress.

7) A partir d’aquest punt, el procés d’importació continuarà de forma automàtica fins que es completi.

Tot i que les entrades, els comentaris i els usuaris s’hauran migrat amb aquest procés automàtic, hi ha una part de treball que encara caldrà fer manualment, com tornar a configurar al nou blog els menús i els ginys que hi vulguem posar.

Oriol López

Font: How to import a BlogSpot blog into WordPress

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Migrar un blog de blogspot.com (.es) a wordpress.com
  1. didaclopez ha dit:

    Sobre el punt .es del blogspot.com també hi ha maneres directes d’eliminar-lo. El Bloc del Bixo ens ensenya com: http://elblocdelbixo.blogspot.com/2012/03/eliminar-el-es-del-nostre-bloc-de.html

  2. Oriol López ha dit:

    Gràcies per l’aportació, Dídac. A tu i al Bixo!
    Efectivament, com dius, hi ha maneres d’esquivar el .es dels blogs a blogspot però, tot i així, entenc que alguns usuaris de Blogger puguin sentir-se molestos per aquest canvi sense que se’ls hagi consultat si el volien o no i que aquest fet hagi acabat de fer-los decidir-se a donar un pas que de ben segur que ja s’havien plantejat en un moment o altre.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: