Una carnisseria de …gats, gossos i rates

Aquests dies que hem recordat el setge de Barcelona de 1713-1714, en serveix per parlar breument dels setges que han patit altres ciutats al llarg de la història.  Des del naixement de les ciutats, els setges es convertiren en una tècnica militar molt utilitzada per conquerir ciutats o fortaleses. La llista de setges és nombrosíssima i s’estenen al llarg de totes les èpoques històriques i de tot el món.

Les condicions inhumanes i cruels que havien de sofrir els assetjats en moltes ocasions, queden ben reflectides en aquest gravat aparegut a  La Ilustracion Española y Americana del 15 d’abril de 1871. Ens mostra un lloc de venda de carn durant el setge de Paris (1870 – 1871) en la Guerra Franco-Prusiana.  A més dels bombardejos i les malalties que sofrien els parisencs, varen haver de suportar la manca d’aliments. En aquesta situació es veren obligats a menjar la carn de gossos, gats, rates  … i elefants del zoo de París.

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: