Com fer un gif animat

Fer una imatge animada, o una seqüència d’imatges que vagin passant automàticament l’una darrera l’altra, per incloure al nostre blog o a la nostra web ara és molt senzill amb eines web i gratuïtes com Gif Make.

Gif Make

Tan sols cal seguir els passos següents:

1) Anar a la web de Gif Make

2) Pujar-hi en l’ordre desitjat les imatges (formats jpg, png o gif) que han de formar la seqüència, des del nostre PC, o indicant-ne les URL, si són a la web. Per a cadascuna, al camp amb la icona rellotge, cal indicar-hi el nombre de centèsimes de segon que volem que es vegi cada imatge abans de passar a la següent. Una limitació de Gif Make és que tan sols permet d’incorporar un màxim de 10 imatges a la seqüència; si no en teniu prou, us suggereixo una alternativa al Gif Make que en permet d’incorporar fins a 50,  l’Animated GIF Maker.

3) Establir en el camp “Animation loop” el nombre de vegades que volem que es repeteixi la seqüència completa d’imatges; si hi posem un 0 es repetirà indefinidament, una i altra vegada.

4) Seleccionar a “Resize choice” si preferim que les diferents imatges s’adaptin a la mida de la més petita de les imatges de la seqüència o si volem que totes les imatges s’adaptin a una altra mida que, en aquest cas, hem d’indicar.

5) Fer clic al botó “Generate GIF

6) A la part superior de la pantalla podrem veure una vista prèvia de com queda el nostre gif animat i, si ens agrada com ha quedat, descarregar-lo al nostre PC fent clic a l’enllaç “DOWNLOAD” que hi ha a sota de la vista prèvia del gif animat. Si no ens acabés d’agradar, podem anar-hi fent tants canvis com vulguem, canviant les imatges, els temps, etc, i tornar a generar el nou gif tornant a prémer el botó “Generate GIF“.

L’eina Gif Make també permet pujar un gif animat, que descompon en les imatges que el conformen, permetent fer-hi els canvis que vulguem.

Oriol López

Font: Fer un gif online

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
%d bloggers like this: