#RTVVnoestanca

M’és impossible posar-me a escriure aquestes línies. He de rellegir-ho tot perquè la indignació no em deixa concentrar-me per a usar correctament aquesta llengua.

Encara recorde quines van ser les primeres paraules que vaig aprendre en valencià (el català de tots): “bon dia”, “bona vesprada” i “Maria, la mortadel·la no m’agrada”. Potser tenia al voltant dels huit o nou anys, i estiuejava tots els mesos d’agost a Cullera. Sóc manxec, d’un poble de la província de Ciudad Real, Socuéllamos. Per a mi, Canal 9, Nou Televisió ara, Radiotelevisió Valenciana, va suposar descobrir una llengua i una cultura d’un poble que, anys després, m’ha acollit. Aquelles paraules vaig sentir-les en un programa que va marcar la infància de molts valencians, de tots els xiquets d’una generació, el Babalà. També en van marcar la meua.

RTVV NO ES TANCA. Primerament, el govern del Partido Popular ja ens va censurar TV3, ens va privar de poder vore una televisió en la nostra llengua que havia emés des de fa anys. Ara, no contents amb això, volen tancar-nos també Nou Televisió. Ens deixaria sense la possibilitat de vore cap televisió en la nostra llengua.

El programa informatiu de hui és un exemple de professionalitat i de servei públic. Posant les coses clares, i a cadascú al seu lloc. El problema de RTVV no són (i no han sigut) els treballadors. El problema de RTVV ÉS el Partido Popular. Són ells qui han balafiat els diners en contractes de programes de dubtosa professionalitat, amb unes despeses desmesurades i injustificades. El Partido Popular ha enfonsat RTVV.

Ara, el problema són els diners… que la Generalitat Valenciana no pot assumir els costos de la radio i televisió públiques. Ara, el problema és que la Generalitat no pot pagar els sous dels treballadors despatxats il·legalment. Ara el Partido Popular voldrà criminalitzar els treballadors, acusant-los de enfonsar RTVV. Però no ens enganyaran… L’enfonsament de RTVV és culpa del Partido Popular. I que deixen de manipular-nos, que no ens ho creiem: al Partido Popular tant el fa la sanitat, l’educació i els serveis socials. Ho comprovem dia rere dia. Una excusa barata per a justificar un decisió unilateral: no respectar ni les lleis, ni l’Estatut d’Autonomia, ni la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, ni la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (sic).

Volem una televisió pública, de qualitat, en valencià, lliure i sense manipulacions. I hui, tots els valencians, nascuts al País Valencià o nouvinguts, ens sentim orgullosos de la televisió que estan fent els professionals de RTVV. #RTVVnoestanca

Article publicat per Enrique Lomas López @enriclomas

Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: